KÜLFÖLD

Szerző

Létrehozva: 2024.10.26. 16:30

A világ legritkább allergiája: saját növekvő haja teszi pokollá a fiatal nő életét

Még a szakemberek sem értik, hogy lehetséges mindez...

Milyen lehet olyan ritka allergiával élni, ami még az orvosoknak is fejtörést okoz? Hogy lehet kiutat találni egy olyan helyzetből, aminél az egész orvostudomány felteszi a kezét, mondván: én ilyet még nem láttam? Natasha egy olyan ritka betegségben szenved, ami miatt gyakorlatilag mindenre allergiás: a könnyeire vagy épp a saját hajának növekedésére is. "Allergiás vagyok a hajam növekedésére. Amikor nő, az hatalmas fájdalommal jár" – magyarázta a fiatal lány.

Natasha, allergia, Truly, YouTube
Natasha gyakorlatilag mindenre allergiás, így a saját növekvő hajára is  Fotó: YouTube

Pedig a betegség átlagos ételallergiának indult. Eleinte csak különböző gyümölcsökre, mint például almára kezdett el feldagadni és viszketni az ajka, később azonban folyamatosan rosszabbá vált a helyzet. Fél évvel később rosszul lett, majd pedig elvesztette az eszméletét – pedig semmi olyat nem evett vagy ivott, amit az elmúlt hetekben-hónapokban ne fogyasztott volna. Kiderült: életveszélyes allergiás reakciója volt.

A most 22 éves lány csak jóval később tudta meg: valójában masztocitózisban szenved, ami egy rendkívül ritka hízósejtes megbetegedés, amely a hízósejtek kóros felszaporodásával jár. A kór olyannyira ismeretlen, hogy csak az utóbbi 20 évben foglalkozik vele a tudomány is komolyabban, de még mindig nagyon keveset tudnak róla. Annyi bizonyos: Natashának gyakorlatilag bármire lehet allergiás reakciója, sőt, a reakció úgy is felléphet, hogy gyakorlatilag nincs, ami kiváltsa.

A reakciók súlyossága is eltérő lehet: van, hogy csak egy kis extra viszketést okoznak, máskor életveszélyesekké is válhatnak. Natasha 2014-ben került először intenzív osztályra – ám nem utoljára. Jelenleg igyekszik minden allergiaforrást minimalizálni, így a saját hajának növekedését is – ugyanis az is pokoli fájdalmat okoz neki – magyarázta a Truly videójában.

"Inkább levágom, és maradok haj nélkül, fájdalommentesen, mint hogy szenvedjek egy kicsike haj miatt" – jelentette ki.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek