KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.10.11.

„Majdnem meghaltam” - Napi 30-szor hány, egy étkezésbe is belehalhat a kétgyermekes anya

Vámpírbetegség kínoz egy fiatal nőt.

„Vámpírbeteség” kínoz egy kétgyermekes édesanyát,  félő, hogy egyszer egy étkezésbe fog egyszerűen belehalni. A ritka betegség, az akut intermittáló porfíria miatt Phoenix Nightingale-nek mindenáron kerülnie kell a fokhagymát.

Garlic.,Cloves,Of,Garlic.,Peeled,Garlic,Cloves
Fotó: OShuma / Shutterstock

A 32 éves nő ugyanis „halálos rohamot” kaphat, ha túl sok fokhagymát eszik. Amikor mégis fogyaszt a fűszernövényből, akkor napi harmincszor is képes hányni, három napon át tartó erős fájdalmak törnek rá, valamint migrén és székrekedés is kínozhatja.

A fokhagyma fogyasztástól képes olyan durva rohamot kapni, hogy összeomlik az immunrendszere, ami miatt a teste sokkos állapotba kerül, ez azt jelenti, hogy akár a légzése is leállhat. Ennek következtében a kénben gazdag fokhagyma fogyasztása végzetes lehet a számára.

„A fokhagymában túl sok kén van, én pedig kénallergiás vagyok. Általában kerülöm a ként. A fokhagyma nagy mennyiségben vagy hosszabb ideig tartó fogyasztása végzetes lehet a számomra. Nem ettem fokhagymát, mióta diagnosztizálták. Az egyik rohamom 40 órán át tartott. Folyamatos hányás, eszméletvesztés, sikoltozás és sírás… Majdnem meghaltam” - mesélte ritka és egyedülálló állapotáról Phoenix.

A kétgyermekes anyuka azt mondja, hogy már csecsemőkora óta szenved a tünetektől, de nehezen tudott diagnózist kapni, mivel ez az állapot nagyon ritka. Emiatt életében már több mint 480 rohamot élt át, és azt mondja, hogy azok fájdalmasabbak voltak, mint a szülés. Phoenix számára hatalmas stressz, ha elmegy valahová étkezni, ugyanis aggódik az összetevők miatt. A fiatal nő a fokhagymán kívül nem ehet még vörös szőlőt, kávét vagy szóját, és egyáltalán nem fogyaszthat alkoholt sem.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek