KÜLFÖLD

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.13. 07:00
Módosítva: 2024.10.13. 07:49

"Az anyaméhben vesztettem el az egyik ikremet - a szülésig hordoznom kellett!"

A kismama boldogsága határtalan volt, amikor megtudta, hogy egy ikerpárral várandós, ám az öröm sajnos nem tartott sokáig.

Nem is lehetett volna boldogabb Daniela Stockmann és vőlegénye, Dave Ward, amikor nem sokkal az eljegyzésüket követően, 2021 decemberében megtudták, gyereket várnak. A pár korábban már átélt egy vetélést, így örömmel fogadták az újbóli terhességet, amit csak tovább fokozott az, mikor kiderült, hogy ikreik lesznek. A felhőtlen boldogság azonban hamarosan mélységes bánatba csapott át, amikor a várandósság 22. héten borzasztó hírt közöltek velük az orvosok.

terhesség, terhes, várandós, kismama, babavárás
Az anyaméhben vesztette el egyik ikrét a kismama / Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

Egy korábbi vizsgálat során az orvosok már felfigyeltek arra, hogy az egyik baba körül több folyadék van, a 22. héten pedig már azt közölték, Danielánál az iker-iker transzfúziós szindróma (TTTS) lépett fel, amely egy ritka, de életveszélyes állapot, és ami az egy méhlepényen osztozó, egypetéjű ikrek 10-15% -át érinti. A párnak ezután azt mondták, a kismamának azonnal speciális lézeres műtétre van szüksége, annak érdekében, hogy megmentsék az ikreit. A beavatkozást végül mindkét baba túlélte, alig néhány órával később azonban Daniela fájdalmas izomgörcsöket tapasztalt, majd nem sokkal később azt közölték vele, az egyik babája, akit Daisynek neveztek el, meghalt.

Könnyekben törtem ki. Tudtam, hogy mennünk kell tovább, ezért azt mondtam Dave-nek: "Ne most omoljunk össze" - tudtuk, hogy ezt egyszerűen nem tehetjük meg

- mondta el Daniela.

A nő végül a 34. héten, sürgősségi császármetszéssel hozta világra Daisyt és a még életben lévő testvérét, Orlát. Azóta két év telt el, ám Daniela a mai napig küszködik az elvesztett kisbabája miatt érzett gyásszal.

Hatalmas szomorúság tölt el, amikor Orla a tükörbe néz, én pedig mindkettőjüket látom: ilyenkor arra gondolok, minek kellett volna történnie

- mondta el Daniela, a The Sun beszámolója szerint.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek