Politikai merénylet? Agyonlőttek egy jobboldali polgármestert Ausztriában

KÜLFÖLD
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.10.28. 16:30

„Csapdába estem a testemben” - Három év után újra beszél és jár egy lebénult fiatal

Minden esélyére rácáfolt egy fiatal férfi, aki teljesen váratlanul bénult le.

Egy férfi csodával határos módon újra megtanult járni és beszélni, miután egy ritka neurológiai betegség miatt három évig béna volt.

klinika
Fotó: Putri Aurina /  Shutterstock

A most 21 éves Liam Virgo egészségének gyors romlása tizenéves korában kezdődött. Tizenhárom éves korában már romlani kezdtek a kognitív képességei. Borzasztó még csak hallani is arról, amit átélt, végül pedig a saját testébe lett bezárva. 

Számos kórházi vizsgálat és hosszú bizonytalanság után Liamnél funkcionális neurológiai rendellenességet (FND) diagnosztizáltak, amely megzavarja az agynak a testtel való kommunikációs képességét. 

„Teljesen leállt az egész testem, nem tudtam járni, beszélni vagy bármi mást megtenni. Csapdába estem a testemben, nem tudtam megmozdítani semmit” - mesélte Liam.

A nottinghamshire-i Annesley-ből származó fiatalember a gyógyulás útjára lépett, visszanyerte beszédképességét, és fokozatosan újra megtanult járni.

Édesanyja, Samantha csodálattal nyilatkozott a fejlődéséről: „Dacol az esélyekkel, mondjuk mi, és az összes szakember is. Annyira büszkék vagyunk Liamre, hogy könnyeket csalt a szemembe” 

Liam jelenlegi javulása ellenére Mrs Virgo úgy emlékezett vissza a gyötrelmekre, amikor végignézte fia állapotromlását, mint „a pokolra, a legsötétebb pillanatok szörnyűek voltak”. 

(VIA)
 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek