KÜLFÖLD

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.08.14.
Módosítva: 2024.08.14.

Egyetlen korty forró csokoládé okozta a tragédiát: örökre lehunyta szemét egy 13 éves lány

A kamasz lány súlyos ételallergiában szenvedett.

A 13 éves brit kamasz lánynál, Hannah Jacobsnál még kisgyermekkorában diagnosztizáltak súlyos hal-tojás-és tejallergiát, emiatt pedig nagy odafigyelésre és óvatosságra volt szüksége a mindennapok során. A fiatal lány 2022 februárjában a fogorvoshoz készült az édesanyjával, Abimbola Duyile-val Londonban, ám előtte még betértek egy forró csokoládéért egy Costa Coffee-ba.

forró csokoládé
Egyetlen korty forró csokoládé okozta a tragédiát / Fotó: Illusztráció: Unsplash

Az anya későbbi nyilatkozatában elmondta, nyomatékosan felhívta rá a személyzet figyelmét, hogy Hannah allergiás a tehéntejre, ezért a kért ital szójatejből készüljön, valamint megkérte őket arra, hogy a kancsót is alaposan mossák el, akik ezt látszólag tudomásul vették. Nem sokkal azután, hogy megérkeztek a rendelőbe, a lány belekortyolt a forró csokoládéba a váróban, majd kirohant a mosdóba, mialatt azt kiabálta az édesanyjának, hogy "ez nem szójatej volt".

Hannah ezután váladékot köhögött fel és mellkasi fájdalomra panaszkodott: az anyja egy közeli gyógyszertárba sietett vele, ahol egy gyógyszerész EpiPen oldatos injekciót adott be Hannah-nak, aki addigra már összeesett. Az egyik vásárló hívta ki a mentőket, mialatt megkezdték az újraélesztést, ám a lány életét már nem lehetett megmenteni: nem sokkal később a kórházban halottá nyilvánították.

Tudom, hogy bármit elért volna az életben, ami mellett elhatározta magát. Nagyon szerettem a gyermekemet: összetört a szívem

- mondta el a gyászoló anya. 

A lány halálának ügyében jelenleg is zajlanak a bírósági vizsgálatok: a hírek szerint további tanúvallomások meghallgatására készülnek, a halottkém pedig ezek alapján dönt majd Hannah halálának körülményeiről - írja a Unilad.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek