kulcsár edina
A fiatal lány végzetét egy rosszul elkészített éttermi sütemény okozta.
A 20 éves Anna Bellisaro épp a barátjával vacsorázott egy vegán étteremben, amikor is tejallergiájának köszönhetően anafilaxiás sokkot kapott egy vegán tiramisutól , mivel az, mint később kiderült tejet és sajtos is tartalmazott. Habár egy éttermi dolgozó rögtön a segítségére sietett, végül mentőt kellett hívni hozzá.
Bellisaro a jelentések szerint duplán leellenőrizte az édesség összetevőit, mielőtt megette, hogy biztonságos-e. Mivel a leírtak alapján az volt, mikor rosszul lett nem gondolt rá, hogy ez ettől lett volna. Később viszont állapota annyival rosszabb lett, hogy kirohant az étterem mosdójába, ahol megpróbálta meghánytatni magát. Ezt követően bevette az allergia elleni gyógyszerét, amit ilyen vészhelyzetekre magánál tart, de semmi. Bevételét követően ugyanis nem sokkal később elájult.
Kórházba vitték, ahol végül a szervezete másfél hét után feladta a harcot allergiájával szemben. Január 26-ai bevitele után ugyanis február 5-én elhunyt Milánóban. A toxikológiai vizsgálatok halála után egyértelműen kimutatták, hogy a tiramisu okozta a fiatal lány végzetét. Az édesség ugyanis túl sok kazeint, tejfehérjét tartalmazott számára.
A "gyilkosság" miatt az a vállalat, amelyik az olasz süteményt készítette a vegán étterem számára vizsgálat alá került. Kiderült, hogy a beszállítók felkeverték a hozzávalókat a vegán, és nem normál édességek alapanyagainak esetében. A nyomozást folytató ügyészség szerint több aggályt is felvet. Például azt, mennyire lelkiismeretesek munkájuk kapcsán más esetekben - írja a TheSun.