A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
MEDICINA

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.07.08.

Az orvosok is ezt ajánlják: ezért egyél étcsokit

Mégsem ártalmas a csokoládé? Kínai orvosok megdöbbentő eredményre jutottak.

Egy friss tanulmány szerit a  csokoládéfogyasztás felére csökkentheti az ínybetegségek kockázatát. A kutatok szerint ennek hátterében a kakaóbabból származó antioxidánsok, különösen az étcsokoládéban található antioxidánsok állhatnak.

Fotó: Pexels

A sajt és a sótlan földimogyoró szintén alacsonyabb kockázattal jár, de a szűrt kávé és az alacsony kalóriatartalmú italok növelhetik a fogínybetegségek kockázatot.

A kínai Csungkingi Orvosi Egyetem tanulmánya beszámolt: Eredményeink a személyre szabott étrendben rejlő lehetőségeket kutatták.

A csokoládé és a sajt az ínybetegség 54 százalékkal alacsonyabb kockázatával, míg a sótlan földimogyoró 71 százalékkal alacsonyabb kockázattal jár.

A rizs 58 százalékkal alacsonyabb kockázathoz kapcsolódik. Ezzel szemben a szűrt kávé 42 százalékkal növeli a fogínybetegségek kialakulásának lehetőségét, az alacsony kalóriatartalmú italok esetében pedig 57 százalékkal nagyobb a kockázat.

Úgy gondolják, hogy az italokban lévő adalékanyagok is közre játszhatnak - írja a The Sun. 
 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek