RETRO RÁDIÓ

Az orvosok is ezt ajánlják: ezért egyél étcsokit

K. C.
Szerző
K. C.
Létrehozva2024. 07. 08. 15:00

Mégsem ártalmas a csokoládé? Kínai orvosok megdöbbentő eredményre jutottak.

Egy friss tanulmány szerit a  csokoládéfogyasztás felére csökkentheti az ínybetegségek kockázatát. A kutatok szerint ennek hátterében a kakaóbabból származó antioxidánsok, különösen az étcsokoládéban található antioxidánsok állhatnak.

Fotó: Pexels

A sajt és a sótlan földimogyoró szintén alacsonyabb kockázattal jár, de a szűrt kávé és az alacsony kalóriatartalmú italok növelhetik a fogínybetegségek kockázatot.

A kínai Csungkingi Orvosi Egyetem tanulmánya beszámolt: Eredményeink a személyre szabott étrendben rejlő lehetőségeket kutatták.

A csokoládé és a sajt az ínybetegség 54 százalékkal alacsonyabb kockázatával, míg a sótlan földimogyoró 71 százalékkal alacsonyabb kockázattal jár.

A rizs 58 százalékkal alacsonyabb kockázathoz kapcsolódik. Ezzel szemben a szűrt kávé 42 százalékkal növeli a fogínybetegségek kialakulásának lehetőségét, az alacsony kalóriatartalmú italok esetében pedig 57 százalékkal nagyobb a kockázat.

Úgy gondolják, hogy az italokban lévő adalékanyagok is közre játszhatnak - írja a The Sun. 
 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.