Létrehozva: 2024.06.21.

Majdnem éhen halt egy édesanya, miután elrontották a fogorvosi beavatkozást

Az édesanya fogait nem jól tették rendbe az orvosok.

Egy édesanyának nem mindennapi kálvárián kellett átmennie fogai miatt. A hosszan tartó erőszakos kapcsolata miatt tönkrementek a fogai és a fogpótlás nem sikerült jól - több csontszilánk is az ínyében maradt.

Fotó: GoFundMe

Samantha Morgan, a walesi Ebbw Vale-ből elmesélte, hogy a toxikus kapcsolata miatt a fogai teljesen tönkrementek - hiányos lett a fogsora, ami pedig megmaradt, gyulladt volt. Így belement, hogy fogsort csináltassanak neki, amihez először ki kellett húzni az összes fogát. Igen ám, de az orvosok több csontszilánkot is az ínyében hagytak...

Pokoli fájdalmakat kellett emiatt átélnie, akárhányszor rágni próbált, de még akkor is, ha csak gyümölcslevet próbált inni. Hat hónapba telt, mire az orvosok eltávolították a fogszilánkokat. Eltelt azóta 18 hónap, az asszonynak még mindig nincs fogsora és nem tud rágni.

Mivel nem tud enni, így 31 kilóra fogyott és csak turmixokat tud fogyasztani, de ezzel csak 900 kalóriát juttat be a szervezetébe.

"Mivel ennyire sovány lettem és amiért nincsenek fogaim, beesett az arcom és az emberek azt hiszik, őrült vagyok. Szörnyű" - siránkozott az asszony. "Az emberek utánam kiabálnak az utcán, hogy gumimaci vagyok vagy más csúfságokat. Nem tudok szilárd ételt enni, csak krumplipürét és turmixokat."

„Azt mondták nekem az orvosok, hogy amikor lefekszem, foggal ébredek. És nyilvánvaló, hogy felébredtem, de nem volt fogam. Aztán azt mondták, hogy abban a pillanatban nem lehet őket berakni, és hat hónapot kell várnom. Először azt hittem, megéri. Azt hittem, bezárkózhatok a házamba hat hónapra, és utána minden teljesen rendben lesz, ezért mentálisan is ezt a célt tűztem ki magam elé.”

Négy és fél hónap múlva megpróbálták betenni a fogsort, de még mindig olyan fájdalmai voltak, hogy nem folytatták. Ha csak megpróbálkozik a szilárd étel evésével, máris begyullad az ínye.

"Minden nap főzök a gyermekeimnek, és minden nap ácsíngózom az étel után, de képtelen vagyok enni. Ez elpusztít".

Most a GoFundMe oldalon pénzt gyűjt, hogy egy külföldi klinikára mehessen, ahol talán tudják orvosolni a bajait.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek