Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.24.

„17 percbe telt mire elhunyt” - Összecsuklott az edzésen a 18 éves tini, szülei kezét fogva távozott

Úgy tartják, hogy egy tinédzser halálra verekedte magát. A szervadományozás tudja csak enyhíteni a család fájdalmát.

A 18 éves Zach Doran hirtelen esett össze edzés közben egy MMA-edzőteremben, majd 10 napig lélegeztetőgépen küzdött mindhiába az életéért. Szülei, Jason és Tami Doran, az ágya mellett kézen fogva hozták meg életük legnehézebb döntését, miszerint lekapcsolják a gépét, miután Zach állapota tovább romlott. 

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A „szuperegészséges” tinédzser két és fél évig volt MMA harcos, valamint a Varsity amerikaifutball-csapat kapitánya. Korábban nem volt ismert szívbetegsége.

„Szó szerint a haláláig küzdött. Vasárnap elment az MMA-be. A hetedik vagy nyolcadik menetben egyszerűen összeesett. Azt hitték, hogy egy mellkasrúgás vagy egy fejre mért ütés okozhatta. De valaki felvette az edzéseit. Nem ez volt az oka. Látszott rajta, hogy elfáradt, és egyszerűen összeesett” - kezdte a család a Mirrornak. 

Jason a fiatal sportoló édesapja aztán folytatta: „Szörnyű volt. Tudtuk, hogy itt az ideje elengedni őt. Úgy éreztük, hogy a szó szoros értelmében befejezte a harcát. Imádkoztunk érte, és családi döntést hoztunk. Azt mondtuk magunknak, hogy ha úgy érezzük, hogy befejezte a harcot, akkor hagyjuk pihenni. Nagyon nehéz volt. Tudtuk, hogy helyesen cselekszünk, amikor láttuk, hogy nem javul, hanem egyre rosszabbul van. Érzelmileg nehéz volt, mert tudod, hogy ez az utolsó alkalom, hogy láthatod a fiadat. Próbálsz minden utolsó pillanatba kapaszkodni. A szívünk tudta, hogy ez a helyes. Amikor levettük róla a lélegeztetőgépet, 17 percbe telt, mire elhunyt. A feleségem az egyik oldalon ült, én pedig a másikon, és fogtuk a kezét. Szürreális pillanat volt. Az utolsó pillanatokat a gyerekünkkel tölthettük. Szívrohamot kapott, de hét létfontosságú szervet tudott felajánlani, és az egyik a szíve volt” - a futballedző elárulta, hogy „szuper egészséges” fia halála -, aki 1,80 méter magas volt és körülbelül 85,7 kilót nyomott -, mindenkit sokként ért, és hogy a halál orvosi okát az orvosok még nem állapították meg.

Barátnője, a szintén 18 éves Libby Gilmore a közösségi oldalán emlékezett meg Zachról. A tinédzser azt állította, hogy Zach mindig energiaitalt ivott, mielőtt az edzőterembe vagy az MMA edzésre ment, valamint fogyasztott két edzés előtti, az energiát fokozó kiegészítőt, amelyek magas koffeintartalmúak.

Jason apukája elismerte, hogy az edzés előtti és koffeintartalmú italok nem segítettek a fián, azonban azt mondja, hogy még nincs pontos válaszuk az orvosoktól.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek