Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.24.

Lego koporsóban kísérték utolsó útjára a lego-rajongó rákos fiatalt

Szülei olyan emléket állítottak rákos fiuknak, ami példaértékű.

A rokonok és a barátok virágokkal kezdték elárasztani az 54 éves Jane Carpentert és férjét, a 61 éves Johnt, miután elveszítették rákkal küzdő fiukat. 

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)


A fiuknál, Jamesnél egy MRI-vizsgálatot követően 2013-ban, 13 éves korában glióma tumort és hydrocephalust diagnosztizáltak, miután fejfájástól, hányingertől, nyelési problémáktól, hátfájástól és szemproblémáktól szenvedett. A hydrocephalus az agyban felgyülemlett folyadék, amely nyomást okoz, és az agy károsodását, sőt akár halált is okozhat.

Sajnos James daganata nem volt operálható. A virágok azonban nem segíthettek a szülők gyászán, akik végül kitalálták a tökéletes módját annak, hogyan emlékezzenek meg gyermekükről. James és John imádtak együtt legózni, ezért a virágok helyett lego szetteket kértek. Sőt John koporsóját is legoba csomagolták. 

„A koporsóját Union Jack legóba csomagolták, tényleg hihetetlen volt. Virágok kezdtek érkezni, és én nem akartam, hogy elárasszanak virágokkal, de ő imádta a Legót. Azt mondtam, ha az emberek szeretnének valamit tenni James emlékére, ajándékozzanak Lego-dobozokat, amiket aztán más rákos gyerekeknek adományozhatunk. El sem hittem, mennyi legót kaptunk” – mesélte meghatottan az édesanya.

A Lego-adományok továbbra is gyűlnek a család számára, és mostanra Jane és John több mint 700 doboz Legót adományozott a rákos betegeknek azokban a kórházakban, ahol James-t kezelték.

„James 22 éves korában növesztett szárnyakat. A temetését tudtuk, hogy jól kell csinálnunk. James imádta az amerikai autókat, így felkértünk egy amerikai teherautóst, és sok más amerikai autórajongót, hogy kísérjék el az utolsó útjára” – zárta sorait Jane a Mirrornak. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek