KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.15.

„A legdrámaibb dolgot élték át” - 13 éves fia után ugrott az apa a folyóba, nem tudta megmenteni

Rémálommá változott a magyar család norvég útja.

Egy magyarországi család Norvégiában nyaralt, és a Sunndal közelében lévő Bondhuselva folyó környékén jártak, amikor a 13 éves fiuk a vízbe esett és meghalt. A család Kvinnherad településen tett kirándulást.

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

„A gyermek kilépett egy sziklára az ösvény és a folyó között, hogy fényképet készítsen, amikor lezuhant” - írta a rendőrség kedd délutáni frissítésében.

Ezután elvesztette az egyensúlyát, és belecsúszott a folyóba, ahol a rendőrség szerint a víz azonnal elragadta, és egy rövid ideig lefelé vitte a folyón, mielőtt végleg a víz alá szorult volna.

„A mentők elmondták, hogy a test és a láb egy szikla alá szorult, ami megnehezítette az illető kiemelését. Ehhez hozzájárult az erős vízáramlás is. Egy borzalmas eset” - mondta a VG-nek Sigurd Børve, Kvinnherad rendőrfőnöke.

Amikor a gyermeket alig több mint két órával később kimentették a vízből, a helyszínen azonnal életmentő elsősegélyt nyújtottak a számára. A gyermeket később a Haukeland kórházba szállították, ahol megerősítették, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

A szülőket hivatalosan még nem hallgatták ki. A mai napig a kórházban ápolják őket.

„A legdrámaibb dolgot élték át, amit bármelyik szülő átélhet. Kegyetlen és traumatikus esemény lehetett a számukra” - mondja a rendőrfőnök.

A fiú a Vas megyei Sárváron élt a szüleivel, akiknek egyetlen gyerekük volt. Most ment volna nyolcadik osztályba, zeneiskolába is járt. A helyieket megviselték a történtek, elmondásuk szerint okos és udvarias volt a fiú, aki mindig köszönt a szomszédoknak. Úgy tudni, az apja is próbálta megmenteni a 13 éves magyar fiút.
 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek