Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.27.

Az orvosok éveken át nyugtatták az édesanyát, hogy nincs semmi baj: valójában kegyetlen kór támadta meg a kislányt

Már évekkel ezelőtt megkezdhették volna a csöppség kezelését, az orvosok azonban azzal nyugtatták az anyukát: semmi baj nincsen.

Hatalmas hibát vétettek a szakemberek akiknek a segítségét kérte egy aggódó édesanya, ennek pedig most egy kisgyermek viseli a következményeit. Két éven keresztül többször is azt állították ugyanis a dokik egy gyanús puklira, hogy az csak szemölcs, nem kell miatta aggódni. Végül kiderült: az anyai ösztön ezúttal is jobban tudta, mi az igazság, a lánykát ugyanis rák támadta meg. Ha időben rájönnek, mi a baj, már rég túl lehetne a kezeléseken. A Walesben élő Nansi Alys mindössze hároméves volt, amikor édesanyja egy különös dudort fedezett fel a lábujján. Azonnal el is vitte a háziorvoshoz, aki megnyugtatta: ez csak egy szemölcs. Mindez 2021-ben volt. Két évvel később bizonyosodott be: egy ritka tumorról van szó.

Nansi Alys, Northfoto
Nansi Alys lábujján évekig növekedett a daganak a dokik szeme láttára Fotó: Northfoto

Anyukája később még több alkalommal elvitte lányát az orvoshoz. Legutóbb már azt mondták neki: inkább valamilyen ciszta lesz, amit le is operálhatnak és ott is hagyhatnak, igazából mindegy, ugyanis továbbra sincs miért aggódni. Az anyuka azt kérte, inkább vegyék le és teszteljék is ezt követően – számolt be a történtekről a The Sun. Kész szerencse, hogy megtették, ugyanis 2023-ban kiderült: amit először valami szemölcsfélének, később pedig cisztának hittek, valójában egy rendkívül ritka lágyrésztumor, ami lehet jó- és rosszindulatú is.

Bárcsak hallgattak volna rám az orvosok. Ez az egész családnak rémisztő volt. A kicsim még csak hatéves volt ekkor

 – magyarázta az anyuka, Leila, akik ezt követően egy rákbetegeket segítő brit szervezet, a Sarcoma UK segítségével kaptak választ a kérdéseikre, valamint útmutatást, hogy mi is ezt követően a teendő. 

Nansi Alys mára nem csak felgyógyult, de a közelmúltban az említett szervezetnek tartott jótékonysági rendezvényen is részt vett, ahol a család végül 1300 fontot (600 ezer forintot) gyűjtött össze az alapítványnak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek