Megszólalt az áldozat: Többször is megütötte Magyar Péter, egy lány szoknyája alá pedig be akart nézni

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.11.

"Azt mondták, nincs semmi baj: a karjaim közt halt meg a kisbabám"

Hatalmasat hibáztak az orvosok, akik azzal nyugtatták a gyermek édesanyját: semmi komoly baj nincsen. Amikor rájöttek az igazságra, már késő volt.

Kétségtelenül a világ egyik legkegyetlenebb pillanata, amikor egy édesanyának a saját kisgyermekét kell eltemetnie, pláne, ha még alig kóstolhatott bele az életbe a csöppség. Az eleve elviselhetetlen fájdalmat csak még pokolibbá teszi, ha a szülők tudják: ha az orvosok nem kötik az ebet a karóhoz, és nem állítják, hogy semmi baja nincs a kicsinek, akkor talán meg lehetett volna menteni. Jól tudja mindezt az angliai Hitchin városában élő Louise Martin, akinek gyermeke, Joshua közvetlenül a születése után fertőződött meg Streptococcus baktériummal, ami súlyos agykárosodást okozott nála, később pedig bele is halt a fertőzésbe. Édesanyja többször kért segítséget, mindhiába.

A 39 éves édesanya már akkor érezte, hogy valami nincs rendben a kisfiával, amikor hazaengedték a kórházból. Noha a szülés komplikációmentes volt, a pici nem akart szopni. Louise többször is betelefonált a kórházba, aggodalmát fejezte ki, de megnyugtatták, hogy semmiségről van szó. A harmadik napon Joshuát már be kellett vinni a kórházba, ahol gépekre kellett őt kötni. Ekkor vált bizonyossá a fertőzés, sajnos azonban ekkorra már nem is tehettek érte túl sokat az orvosok, csak a kényelmét biztosíthatták. A pici nyolc hónapot élt összesen. Édesanyja karjaiban hunyt el.

Joshua elvesztése még most is rettenetesen fáj, annyira szerettük őt. Elvesztettünk egy gyönyörű fiút, a lányaink egy testvért, akit imádtak, a nagyszülők egyetlen fiúunokájukat. Hiszem, hogy Joshua itt lehetne köztünk és boldog, egészséges életet élhetne, ha korábban észreveszik a fertőzést

 – jelentette ki a The Sunnak a gyászoló édesanya, akinek már csak két lányáért is erősnek kell maradnia ezekben a rettenetesen megterhelő időkben is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek