Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.24.

Egy nő azt hitte, hogy magas láza van a nyaraláson, de az igazság sokkal rosszabb volt

A 28 éves Rosemaria Moore a dél-amerikai Surinamebe utazott egy expedícióra, anakondákat keresni. Ez volt a fiatal nő nyaralása, ám majdnem tragikus vége lett. A tíznapos túra negyedik napján Rosemarie minkét szeme fájni kezdett, amit letudott annyival, hogy fájni fog a feje.

gyertya, gyász, tragédia
Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

Három nap után azonban tudta, hogy valami komoly dologról van szó. Belázasodott, ami miatt egy éjszakai vadászatot ki is hagyott. Az utolsó napon Rosemarie-nak végül egész testén kiütések jelentek meg, de addig nem ment kórházba, amíg vissza nem ért az Egyesült Államokba.

„Az első tünetem a szemfájdalom volt. Minden alkalommal, amikor jobbra vagy balra mozdítottam a szemem, úgy éreztem, mintha kihúznák a fejemből. A szemfájás öt napig tartott, magas lázzal és kimerültséggel kezdtem járni, de túráztunk” - mesélte Rosemarie, aki egy ökológus, a floridai West Palm Beachről.

Kilencórás repülőútja után egyből kórházba ment, ahol az orvosok vért vettek tőle, nem sokkal később közölték vele, hogy dengue-láza van. Ez egy vírusos fertőzés, ami a fertőzött szúnyogok csípése terjeszt. Azt mondták, hogy a fertőzés a végéhez közeledik, így már semmit sem tudtak tenni érte.

„Vért vettek tőlem, de semmit sem tudtak tenni ellene. Ha már a kiütés tüneti stádiumában vagy, semmit sem tudnak tenni, hogy segítsenek. A kiütés azt mutatja, hogy a dengue elmúlik - én már túl voltam a legrosszabbon. Három hétig nem éreztem jobban magam, gyenge voltam, és nem sokat tudtam járni. Napi 14 órát aludtam. Ez volt az első alkalom, hogy elkaptam. Annyi rovarcsípésünk volt, hogy nem tudom, mikor kaptam el a dengue-lázat” - tette hozzá Rosemaria a Mirronak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek