KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.15.

Az utasok csak fogják a fejüket, újabb káosz a reptereken

Szinte nincs olyan hét, amikor ne érkezne hír arról, hogy megbénult Európa egy vagy több forgalmas repülőtere.

A Letzte Generation (utolsó nemzedék) környezetvédő csoport közleményben jelentette be, hogy két-két aktivistája hajnali 5 órakor az aszfalthoz ragasztotta magát négy repülőtér gurulóútjain, Berlinben, Köln/Bonnban, Stuttgartban és Nürnbergben.

Az utolsó nemzedék nevű klímaaktivista csoport gyakran állítja le akcióikkal az európai forgalmas repülőterek forgalmát.  Fotó: Arne Dedert /  MTI

A figyelemfelkeltő és fényvisszaverő narancssárga mellényt viselő aktivisták transzparenseket bontottak ki olyan jelszavakkal, mint hogy „A kőolaj öl”. Akciójukkal azon követelésüknek akartak nyomatékot adni, hogy a világ országai írjanak alá megállapodást a fosszilis tüzelőanyagokról való lemondásról.

Az aktivistákat Berlinben és Stuttgartban hamar eltávolították a repülőtér aszfaltjáról, a köln/bonni és a nürnbergi repülőtér forgalmát azonban felfüggesztették a rendőrségi akció idejére. A tüntetők egyik helyen sem léptek a futópályák területére. Klímaaktivisták már többször hajtottak végre hasonló figyelemfelhívó akciót, július végén a frankfurti, valamint a Köln–Bonn nemzetközi repülőtéren is akcióztak. 2023 májusában Münchenben szervezett hasonló ragasztós megmozdulást a klímaaktivista-csoport. Akkor nyolc embert tartóztattak le a német hatóságok.

Szintén az elmúlt évben Genfben bénult meg egy időre a légi közlekedés, miután a Greenpeace környezetvédelmi szervezet felhívására mintegy száz klímaaktivista a magánrepülőgépek betiltását követelve elfoglalta az európai üzletirepülőgép-kiállítás és iparági konferencia számára fenntartott egyik futópályát.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek