Nekimentek az árvízi töltésen Lehel-kürtjével sétálgató Magyar Péternek

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző P. E.

Létrehozva: 2024.08.14.

"Adjanak neki lázcsillapítót" - ezzel küldték el a 4 éves kisfiút, aki belehalt az orvosok nemtörődömségébe

A szülei négyszer vitték kórházba, de nem akartak a gyerekkel foglalkozni.

Lindita Alushi és Kastriot Klosi négyszer vitte a fiát, Danielt a londoni Camden-i Royal Free Kórházba, de folyamatosan hazaküldték őket. A második és a harmadik látogatás során az orvosok azt tanácsolták nekik, hogy fiuknak Calpolt (lázcsillapító) és Ibuprofent adjanak. A kisfiú belehalt az orvosok nemtörődömségébe.

Bella brave gyertya, mécses, láng, gyász, elhunyt, meghalt,
Fotó: Pixabay.com

A negyedik látogatás alkalmával Danielt, aki autista volt, szepszissel a gyermeksürgősségi osztályra szállították, és órákkal később meghalt. Anyja, Lindita, gyógyszertári asszisztens és szakképzett orvos szülőhazájában, Albániában, így nyilatkozott: „Daniel volt a legaranyosabb kisfiú, és annyira áldottak voltunk, hogy ő a fiunk. Szeretett velem együtt főzni és sütni. Imádta az állatokat, történeteket hallgatni és a barátaival játszani. Daniel nagyon érdeklődő és kíváncsi volt. Egyszerűen nagy öröm volt. Még mindig küzdünk, hogy megértsük, mi történt Daniellel és miért. Kórházba vittük, és nagyon aggódtunk az állapota miatt, de semmi sem készíthet fel arra, hogy a kisfiad meghal és azon a napon a családunk örökre megváltozott."

A házaspár Irwin Mitchell orvosi gondatlanságra szakosodott ügyvédtől kért segítséget, és a Daniel halála ügyében indított nyomozás augusztus 13-án kezdődött a Poplar Coroner's Courtban. A nyomozás várhatóan két napig fog tartani, és a család reméli, hogy választ kap majd néhány kérdésére.

Danielt szülei először 2023. március 26-án vitték el a Royal Free Kórházba, ahonnan csak pár órával később hazaküldték. Csütörtök este visszatértek a kórházba Daniel légzése miatt, és pénteken a hajnali órákban hazaengedték. A kisfiú egyáltalán nem evett és csak romlott az állapota. Szombaton ismét visszavitték a kórházba, de megint csak elhajtották őket. Még aznap délután visszamentek a kórházba, ekkor már az intenzív osztályra vitték és másnap hajnalban meghalt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek