Bulihajón, félmeztelenül borozva pihente ki az ünnepi fáradalmakat Magyar Péter

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.15.

Trump népszerűbb, mint a merényletkísérlet előtt

A kriptoalapú előrejelzési piac szerint Trumpnak jelenleg 70 százalék esélye van arra, hogy visszatérjen a Fehér Házba.

Minden eddiginél magasabbra ugrott Donald Trump amerikai elnökjelölt esélye az újraválasztásra, már percekkel a merényletkísérlet után elindultak felfelé a népszerűségi mutatók. A Polymarket kriptoalapú előrejelzési piac szerint Trumpnak jelenleg 70 százalék esélye van arra, hogy visszatérjen a Fehér Házba.

Donald Trump, merénylet
Trump fülének felső részét roncsolta a lövedék Fotó: Evan Vucci

Trump esélyei az incidens után 10 centtel nőttek,ami azt jelenti, hogy a piac most 70 százalék esélyt lát arra, hogy Trump magasan nyer novemberben. 
Mint ismert, szombaton Donald Trump egy pennsylvaniai gyűlésen sérült meg, ahol egy férfi több lövést is leadott rá. A merényletkísérlet során a republikánus elnökjelölt élete néhány milliméteren múlt. A fejét ért sérülés után komoly lélekjelenlétről tett tanúságot, akkor is a támogatóival foglalkozott, egészen addig, míg be nem ültették autójába. Később pedig bátorítóan üzent nekik és részvétet nyilvánított a merénylet során elhunyt néző családjának. Magatartása a merényletet követően szimpátiát váltott ki az emberekből. 

Nőttek a Trump témájú mém tokenek is

A merényletkísérlet után a Trump témájú „PoliFi” mém tokenek is megugrottak. A MAGA token például 34, a TREMP pedig 67 százalékos növekedést mutat. Ezzel szemben a Joe Biden témájú BODEN token értéke 15 százalékkal csökkent. Ezek a mém tokenek fogadási piacokká váltak az elnökválasztásra, bár nem fizetnek semmit akkor sem, ha az adott jelölt nyer. Az amerikai elnökválasztásra vonatkozó szerződés összesen 252 millió dollárnyi fogadást vonzott be eddig, ami az összes kriptoalapú előrejelzési piac számára is rekordot jelent.

A merényletkísérletről készült videót itt nézheted meg:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek