Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.15.

Döbbenetesen hasonlít a Trump és Fico elleni merénylet

A baloldal felszította a gyűlöletet.

„Nagyon megható”, ahogy Barack Obama vagy Kamala Harris családja most együtt érez Donald Trumppal, miközben az elmúlt hetekben azt mondták róla, hogy ő a megtestesült gonosz. Ezek után viszont ne csodálkozzunk, ha valaki rálő – nyilatkozta Kiss Rajmund, az MCC Diplomácia Műhelyének vezetője a hirado.hu-nak.

„Talán soha nem volt ennyire differenciált az amerikai társadalom, és ez a megosztottság soha nem volt ennyire szélsőséges” – jelentette ki a hirado.hu-nak Kiss Rajmund.

Kérdésre válaszolva a szakértő nem titkolta:

„Ezért én egyértelműem a politikát és médiát teszem felelőssé” – az a hangnem, ami eluralkodott, „hogy így lehet politikusokról beszélni, és az, hogy még a családokat is egymás ellen hergelik, egyértelműen a politikai szféra hibája”

– fogalmazott a szakértő.

A titkosszolgálatot ért kritikák kapcsán Kiss Rajmund úgy vélekedett, hogy bár ez nem a szakterülete, de azért az, hogy az elnökjelöltre alig több mint száz méterről, puskával lehessen lőni, biztos, hogy hiba volt.

Ennek ellenére a merénylet felelősei azonban nem a biztonsági szakemberek, hiszen nem azok munkatársai ingerlik fel az embereket. Az elmúlt időszakban olyan cikkek jelentek meg, melyekben az ördöghöz vagy egyenesen Hitlerhez hasonlítják Trumpot. Demokrata politikusok arról szoktak beszélni, hogy aki rá voksol, az a demokrácia ellen szavaz” – emlékeztetett Kiss Rajmund.

Az MCC Diplomácia Műhelyének vezetője egyetértett azzal, hogy a merénylet körülményei fölvetik a Robert Fico szlovák kormányfő elleni támadással való párhuzamokat, rámutatva: a békét egyre nehezebb képviselni. Látva Orbán Viktor békemisszióját, nehéz elképzelni, hogy lehetséges az, hogy a nagyhatalmak ölbe tett kézzel nézik, ahogy egy 10 milliós lakosú ország vezetője veszi a kezébe az irányítást helyettük.

Hogy a merénylet „összeránthatja”-e a republikánus tábort, Kiss Rajmund elmondta:

ennél jobban ez szinte már nem lehetséges: ezt a közösséget ugyanis már összetartják a Trump ellen indított perek.

A szlovák miniszterelnök is kifejtette véleményét a Donald Trump elleni merényletről. 

"Ha Donald Trump merénylője tudna szlovákul, elegendő volna elolvasnia a Denník N-t, a SME-t vagy az Aktualityt, hogy gusztust kapjon a rendrakásra az USA korábbi engedetlen elnökével. Mintha csak lemásolták volna a forgatókönyvet” – írta a Trump ellen elkövetett merényletről a szlovák kormányfő. 

Donald Trump politikai ellenfelei megpróbálták őt leállítani, és amikor ez nem sikerül, annyira felbosszantják a közvéleményt, hogy valami szerencsétlen fickó fegyvert ragad. És most majd arról lesz szó, hogy megbékélésre és megbocsátásra van szükség” 

– jelentette ki egy Facebook-posztban Fico - írja a Mandiner.

Haladéktalanul és minden eszközzel fel kell lépni az életellenes uszítások és utalások minden formája ellen – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője vasárnap Facebook-oldalán.

Haladéktalanul és minden eszközzel fel kell lépni az életellenes uszítások és utalások minden formája ellen – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté a bejegyzésben közzétett egy profilt, amelynek használója a politikus szerint szavazást indított „egy liberális csoportban” arról, mikor fogják lelőni a magyar miniszterelnököt.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője hangsúlyozta: „ismerjük a liberális média gyáva és sunyi módszereit”, most menetrendszerűen azt fogják mondani, hogy ugyan már, feleslegesen ugrottak rá egy viccoldal bejegyzésére, „mert ez csak humor, ez csak szellemeskedés, nem kell komolyan venni”.

Ezek az idők azonban elmúltak – szögezte le Kocsis Máté. Hozzátette:

bizony, komolyan kell venni, mert ebben semmi humoros, semmi szellemes nincs, különösen a Robert Fico és a Donald Trump elleni merényletek árnyékában.

„Ez rideg vérvágy olyan elvakult liberális gyűlölködők részéről, akik azt hiszik, elég az indulataikat viccnek álcázni” – fogalmazott.

Kocsis Máté megjegyezte: Orbán Viktor csak másodsorban politikus, elsősorban ötgyerekes apa, és hat kisgyermek nagyapja.

„Szóval pont rohadtul elég volt a liberálisok uszításaiból, a sunyiságukból, elég volt az agresszív gyűlölködésükből” – zárta szavait a Fidesz frakcióvezetője.

A legtöbb felmérésben vezető Donald Trump volt elnök, amerikai elnökjelölt győzelme „aláásná a demokráciát” – többek között erről beszélt Nancy Pelosi volt házelnök alig több, mint egy héttel pennsylvaniai kampánygyűlésen történt szombati lövöldözés előtt, ahol Trump megsebesült. A demokrata politikus azt hajtogatta: „meg kell állítani” Trumpot.,

Donald Trump novemberi győzelme végzetes lehet az ország számára – erre figyelmeztetett Nancy Pelosi kaliforniai demokrata politikus, volt házelnök július elején az MSNBC amerikai hírtelevízió műsorában.

„Ez nem egy normális választás,

ahol az ember nyerni akar, és ha nem sikerül, akkor együttműködik, és a lehető legtöbbet teszi az országért, és reméli, hogy legközelebb győzni fog” – idézte a Breitbart című lap Pelosit, aki a hírcsatorna műsorvezetőjének fejtette ki álláspontját.

„Ez olyasmi, ami aláássa a demokráciánkat.

Meg kell állítani. Ő nem lehet elnök!” – jelentette ki a politikus.

Pelosi megjegyzései napokkal Joe Biden elnök június 27-i katasztrofális vitája után hangzottak el, amelyet követően a demokraták Biden jelöltségről való lemondását követelték, és sokan ragaszkodtak ahhoz az állaspontjukhoz, hogy vele nincs esély a győzelemre.

A tiszteletbeli házelnök és a Demokrata Párt ikonja megkérdőjelezte azt a folyamatot, amelynek során a Demokrata Párt kiválasztja jelöltjét, és azt adás folyamán azon töprengett, hogy le lehetne-e váltani, félre lehetne-e állítani a párt saját korábbi jelöltjét.

Szembetűnő az, hogy a Demokrata Párt úgy próbálja félteni Amerikát a megosztottságtól, hogy ők maguk is mélyen megosztottak” – mondta a hirado.hu-nak a Trump-merénylettel kapcsolatban Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég politikai elemzési igazgatója.

Szembetűnő az, hogy a Demokrata Párt úgy próbálja félteni Amerikát a megosztottságtól, hogy ők maguk is mélyen megosztottak” – fogalmazott Kiszelly Zoltán a hirado.hu kérdésére, miszerint terheli-e felelősség az amerikai fősodratú média és a demokrata párti döntéshozókat a kialakult helyzet miatt, miután az elmúlt közel másfél év folyamán egyfajta „hergelés” volt megfigyelhető a részükről Trumppal szemben.

A politológus kitért az elnökjelölttel szemben indított vádeljárásra is, amely végül az ellene irányuló legfontosabb vádpontok ejtésével végződött. Emlékeztetett: a legfelsőbb bíróság ítéletének értelmében Donald Trumpot elnöki tevékenységéért felelősség nem terheli, ezért ez elégséges ok lehetett „valaki” számára a merénylet elkövetésére.

„Ami nem sikerült a bíróságoknak, arról a támadó azt gondolhatta, hogy egy golyóval megoldja”

– mondta a szakértő.

Az angolszász médiában felmerült a korhatár és a fegyvervásárlás összefüggése és feltételezhető, hogy ismét előtérbe kerülhet a fegyvertartás kérdése az Egyesült Államokban. Kiszelly Zoltán ezzel kapcsolatban leszögezte: nem a fegyver a felelős, hanem az, aki elsüti. Majd hozzátette: a fő kérdést inkább a Donald Trumppal szembeni „hisztériakeltés” mértéke és kiterjedése szolgáltatja.


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek