Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.15.

Testével védte lányát és nejét a Donald Trump elleni merénylet hős áldozata

A két életveszélyes sérült mellett halálos áldozata is van a Donald Trump, korábbi amerikai elnök elleni, pennsylvaniai merényletkísérletnek. Az 50 éves áldozat, a hős Corey Comperatore saját testével védte a lányát és a feleségét, amikor halálos fejlövést kapott.

Vasárnap estére azonosították azt az amerikai férfit, aki életét vesztette az amerikai elnökjelölt, Donald Trump elleni merényletkísérlet során ,a pennsylvaniai Butlerben. Az 50 éves Corey Comperatorét hozzátartozói nevezték meg a közösségi médiában. Kiderült, hogy a hős édesapa Buffalo község önkéntes tűzoltóinak volt a parancsnoka.

hős tűzoltó családapa áldozat merénylet
A Donald Trump elleni, pennsylvaniai merénylet halálos áldozata, Corey Comperatore önkéntes tűzoltóparancsnokként dolgozott és élete utolsó pillanataiban a testével óvta a családját  Fotó: Allyson Comperatore /  Facebook

Az áldozat nővére a Facebookon közzétett bejegyzésében így fogalmazott:

Egy ember iránti gyűlölet elvitte annak az embernek az életét, akit a legjobban szerettünk. Ő egy hős volt, aki megvédte a lányait. Elképzelhetetlen és felfoghatatlan mindaz, amit most a családjának át kell élnie…

 - írta bejegyzésében Dawn Comperatore Schafer, aki arra kérte a posztjában az embereket, hogy imádkozzanak a hős édesapát gyászoló családtagokért.

Az élete utolsó leheletével is a családját oltalmazó Corey Comperatore lánya, Allyson a közösségi médiában számolt be arról, hogy amikor a lövések eldördültek, édesapja szinte azonnal reagált a kialakult helyzetre.

Igazi szuperhősként halt meg. Elképesztően gyorsan földhöz vágta anyukámat és engem is, majd a saját testével védett meg minket a felénk érkező golyótól. Ő volt a legjobb apa, akit egy lány csak kívánhat!

A családját védelmező tűzoltóról Pennsylvania állam kormányzója is hősként tett említést.

Corey Comperatore lányos apuka és tűzoltóparancsnok volt, aki minden vasárnap elment a templomba. Szerette a közösséget, a családját és hősként halt meg, amikor rájuk vetette magát, hogy megvédje őket a golyózáportól

 – idézi az Alabama Daily News portál Josh Shapiro szavait.

A merénylet szemtanúi szerint Corey Comperatore-t a fején találta el a Donald Trumpnak szánt golyó, ami végül az ő életét oltotta ki. Egy, az amerikai NBC News hírtelevíziónak nyilatkozó férfi szerint az áldozat az őt ért fejlövés után azonnal az emelvény aljára zuhant. Ezt a kampányrendezvény egyik sürgősségi orvosa később meg is erősítette.

Hallottam, ahogy valaki kiabálta, hogy meglőtték, így odamentem és közöltem, hogy a sürgősségi osztály orvosa vagyok és segíteni akarok. A férfi megpördült, amikor eltalálta a lövedék és ahogy összeesett, beszorult a padok közé. Fejlövést kapott, amitől valószínűleg azonnal meghalt

 – számolt be róla a doktor, aki vértől átitatott fehér pólóban állt a kamerák elé a merénylet helyszínén.

A hősi halált halt édesapán kívül két súlyos és két könnyebb sérültje is van a Donald Trump ellen irányuló merényletnek. A könnyebb sérüléseket szenvedők egyike maga Donald Trump, akinek a füle sérült meg, míg a másik sebesült a korábbi republikánus elnök fehér ház-beli orvosának az unokaöccse. A sérülteket Pittsburghbe szállították kórházba.

hős édesapa szemtanú merénylet orvos
A rendezvényen dolgozó sürgősségi orvos elsőként ért oda a merénylet áldozatához, de már nem tudott segíteni a hős családapán, akit fejbe talált a Donald Trumpnak szánt lövedék Fotó: YouTube

A Szövetségi Nyomozó Iroda, azaz az FBI által azóta megnevezett merénylő, Thomas Matthew Crooks szintén a helyszínen meghalt.

Így nyilatkozott az amerikai CBS News hírtelevíziónak a sürgősségi orvos, aki elsők között próbált segíteni a hős családapán:

@cbsnews An #eyewitness with blood on his shirt tells CBS News he was an ER physician and had performed CPR on a victim with a head wound at Trump's campaign rally in Pennsylvania. #news #trump #pennsylvania #donaldtrump ♬ original sound - cbsnews

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek