Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.07.25.

Igazi hős: megmentette nagybeteg kishúga életét a bátor tízéves

A hétéves kislánynak másodszor is szembe kellett néznie a halálos betegséggel.

A hétéves Sharelle Gilley a dél-walesi Neathből mindössze hároméves volt, amikor 2020-ban akut limfoid leukémiát diagnosztizáltak nála, miután egy reggel orrvérzéssel ébredt, amely nem akart elmúlni. A kislány ezután egy évig kemoterápiás kezelés alatt állt, majd két év remissziót követően az orvosok azt a rossz hírt közölték a szülőkkel, hogy a gyereknek akut mieloid leukémiája van, a korábbi kemoterápia után kialakult rák pedig károsította a csontvelősejteket, ami egy ritka szövődmény.

A nagybeteg kislány kétszer is szembenézett a halálos betegséggel / Fotó: GoFundMe

A kislány egyetlen esélye a túlélésre a csontvelő- és őssejt-transzplantáció volt, ezért tesztnek vetették alá Sharelle szüleit és négy testvérét. Ennek során kiderült, hogy Shantia, Sharelle tízéves nővére 100%-os egyezést mutat, a beavatkozásra pedig ebben a hónapban sor került: a jelek szerint a műtét jól sikerült, jelenleg mindkét kislány lábadozik.

Shantia a kezdetektől fogva nagyon szeretett volna segíteni abban, hogy megmentse a húga életét, ezért előállt, és vállalta a beavatkozást. Kezdettől fogva azt mondogatta: Igen, igen, igen, én akarom, meg fogom menteni

– mondta el a gyerekek édesanyja, Joanna Williams.

Sharelle-nek augusztusban még egy teszten kell majd keresztülmennie, annak érdekében, hogy megállapítsák, sikeres volt-e a transzplantáció.

Annál a típusú leukémiánál, amelyben Sharelle szenved, fennáll a veszély, hogy bármikor visszatérhet. Bízunk benne, hogy ismét remissziót érhetünk el, amit szeretnénk meghosszabbítani. Megértjük, hogy néha az életnek más elképzelései vannak, de csak az itt és most számít

– tette hozzá Joanna a Mirror beszámolója szerint.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek