Létrehozva: 2024.07.27.

Végre megtalálták: 5 nap után élve jutott haza a 70 éves, eltűnt túrázó

A férfi elárulta, hogy sikerült túlélnie.

A 70 éves Warren Elliott tapasztalt túrázó, de még így is egy olyan helyet választott magának, amit sokak szerint egyáltalán nem kellett volna, hiszen tele van veszéllyel. Az idős férfi Sierra Nevada vadvilágában szeretett volna egy kicsit kikapcsolódni még július 19-én, de hiába ismerte jól a terepet, egy helyen eltévesztette az irányt és csúnyán eltévedthirtelen teljesen eltűnt, nem adott magáról életjelet, a családja pedig nagyon aggódott érte, ezért akcióba lendültek.

Fotó: YouTube/Tahoe Daily Tribune (screenshot)

Naponta 50-100 ember indult a keresésére, hátha sikerül megtalálniuk, de minden egyes nappal egyre csak csökkent az esélye annak, hogy túléli. Minden bizonnyal már a családjában is felmerült az ötödik nap után, hogy van rá esély, hogy sajnos nem látják újra a szerettüket – de aztán mondhatni csoda történt.

Túrázók értesítették a hatóságokat, hogy megtalálták az eltűnt férfit, aki még mindig életben volt.

Rögtön érte mentek és lehozták őt, szerencsére nem lett semmi komoly baja. Ez annak köszönhető, hogy talált egy folyót, aminek a vízéből tudott inni, illetve olyan bogyókat is sikerült fellelnie, amik ehetők – de azért érthető módon így is megviselte őt ez a rémisztő "kaland", ami akár tragédiával is végződhetett volna.

Itt lehet megnézni a megható pillanatot, mikor Warren Elliott 5 nap után ismét találkozik a családjával:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek