Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.07.10.

A német emberek örülnek Orbán Viktor békemissziójának

A legolvasottabb német napilap, a Bild interjúja nagy visszhangot váltott ki Németországban.

Óriási a nemzetközi sajtó érdeklődése a magyar miniszterelnök iránt, miután a múlt héten békemisszióba kezdett. Orbán Viktorral interjút készített a legolvasottabb német lap, a Bild is. 

ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir
Orbán Viktor a békemissziójával egy hét alatt többet tett a békéért, mint az összes többi vezető két és fél év alatt együttvéve Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A német lap online cikkeinél nem lehet hozzászólásokat írni, így nem derült ki azonnal, hogy az emberek mit szólnak a magyar kormányfő békéről szóló gondolataihoz. Nem sokkal a cikk megjelenése után azonban a Bild kitette a politika anyagokat felsorakoztató Facebook-oldalára, ahol az olvasók végre elmondhatták véleményüket. 

A többi bejegyzéshez képest feltűnően sokan szóltak hozzá a Bild cikkéhez, a hozzászólások közül szemezgettünk:

@ Nele Stein: "Milyen kegyetlenül beteg idők vannak, amikor kigúnyolják és gyalázzák azokat, akik bármilyen módon támogatják a béketárgyalásokat."

@Petra Bayer: "Miért „gonosz” az, aki a békéért dolgozik. Arra a következtetésre juthatunk, hogy a NATO (Amerika) egyáltalán nem akar békét, és eszkalációt akar."

@Friedrich Büchner: Orbán Viktor okos ember, és helyén van a szíve. Aktívan elkötelezett a béke mellett, amit csinál, az helyes. Én is szeretnék egy ilyen embert hatalmon látni Németországban. Ő és Trump véget vetnek ennek a háborúnak, munkájuk sikeres lesz.

@Paul Waldhorst: Orbánnak kéne az EU elnökének lennie.

@Andre Pizaro: Orbán még egy valódi politikus. Sajnos hiány van belőlük manapság.

@ Peter Hertz: Sajnos egyik oldalnak sem érdeke a béke jelenleg.

@ Heiko Patzelt: Tiszteletet Orbánnak, a többi mind háborús üzemmódban van. 

Mit mondott Orbán?

Több a fegyver, és az oroszok elszántabbak. Tehát a konfrontáció energiája, az áldozatok száma brutálisabb lesz, mint az elmúlt hét hónapban, bár az azt megelőző időszak is nagyon brutális volt – olvasható a lapban megjelent interjúban.

Lehetőségem volt beszélni az ukrán és az orosz elnökkel is. Higgyék el, a következő két-három hónap sokkal brutálisabb lesz, mint gondolnánk

 – nyilatkozta a magyar miniszterelnök. Hozzátette: éppen ezért „most van itt az ideje” áttérni „a háborús politikáról a békepolitikára”.

Mi hajtja őt? - kérdezte az újságíró. Erkölcs és érdek – válaszolta Orbán, aki leszögezte: a fő érv az emberi élet védelme. Ez a legfontosabb erkölcsi motiváció. De emellett ott van Európa önérdeke is, mert ami itt történik, az nagyon rossz nekünk. 

A célom a béke és a tűzszünet 

– tette hozzá.
A háború befejezése érdekében Orbán Viktor öt kulcsszereplővel akar beszélni: Ukrajnával, Oroszországgal, az USA-val, az EU-val és Kínával – írja a Bildet idézve a Magyar Nemzet. Ukrajna, Oroszország és Kína elnökével már beszélt, most Amerikában van, a NATO-csúcson.

A fronton nincs megoldás

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de Európának is van háborús politikája

 – mondta a miniszterelnök, aki az USA-tól való elszakadásra és „autonóm politika folytatására” szólított fel, mert „a két hadviselő fél fő áldozata az európai gazdaság és az európai lakosság”.

A magyar kormányfő meggyőződése, hogy „a fronton nincs megoldás erre a konfliktusra”. 

Putyin nem veszíthet, ha a katonákat, a felszerelést és a technikát nézzük. Oroszország legyőzése nehezen elképzelhető gondolat – idézte Orbán Viktort a német lap. A miniszterelnök a tárgyalásairól szólva kijelentette, Putyint és Zelenszkijt is a veszteségekről kérdezte, de mindketten csak a másik fél veszteségi adatait voltak hajlandók közölni. 

Még ha a két vezető logikusan ellenzi is a gyors tűzszünetet, alapvetően mindenki tudja, hogy jobb lenne, ha holnap reggel egyetlen orosz vagy ukrán sem halna meg

 – mondta a kormányfő.

A békemisszióról készült videónkat itt nézheted meg:

@ripost.hu Orbán Viktor missziója a békéért Orbán Viktor miniszterelnök egy héten belül járt Kijevben, Moszkvában, Pekingben és Washingtonban is. Mindenhol a béke lehetőségeiről tárgyalt. #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou #békemisszió #béke #orbánviktor #küzdelem #utazás #ukrajna #háború ♬ eredeti hang – Ripost - Ripost

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek