KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.07.13.
Módosítva: 2024.07.13.

„Szerencsés vagyok, hogy itt lehetek” – 18 hónapig küzdött kómában az életéért egy apuka

Mindenkit szeretne figyelmeztetni a veszélyre egy édesapa, aki megnyerte az életéért vívott küzdelmet.

Egy éjszakai klubban szokott rá a cigarettára a 20 éves James Johnson, hogy valamivel eltöltse a hosszú esti műszakokat. A kidobóember az egyik éjszaka intenzív osztályra került, miután vért kezdett felköhögni, akkor kiderült: kétoldali tüdőgyulladással küzd. 

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Mint kiderült a párologtatóból származó vegyi anyagok tönkretették a tüdejét, de olyan szinten, hogy már csak az egyik működött. Emiatt az orvosok közölték vele, hogy 40 éves kora előtt meg fog halni, ha nem hagy fel káros szokásával. A következő dolog, amire emlékszik az, hogy 18 hónappal később felébredt a kómából. 

„A bal tüdőmet sikerült megmenteni, de a jobb tüdőm nem lett működőképes. Sokkal rosszabb állapotban volt. Tényleg túl késő volt megmenteni. Szerencsés vagyok, hogy itt lehetek. Nem sokan vannak, akik túlélik a tüdőgyulladást, de szerencsére én fiatal voltam, és túléltem. Sokan tudnak egy tüdővel élni, de ez arról szól, hogy én más életmódot választottam” – mesélte James. 

Amikor James felébredt a kómából, nem ismerte fel a párja, a 23 éves Charlotte, és azt sem tudta, hogy van egy lánya. 

„Lelkileg nagyon megterhelő volt a kórházban, de az első pár hétben azt sem tudtam, hogy ott vagyok. Aztán még rosszabb volt, mert ébren voltam, és nem tudtam beszélni, járni vagy enni” – emlékezett vissza élete legszörnyűbb pillanataira James.

James, aki egy építkezésen is dolgozik, most arra bátorít másokat, tájékozódjanak arról, hogy mit párologtatnak, mielőtt tényleg használnák.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek