A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.07.08.

„Azt hittem, hogy a puffadásom csak azért van, mert túl sok szénhidrátot eszem, aztán azt mondták, hogy előrehaladott rákom van.”

Megdöbbentette a kétgyermekes édesanyát a lesújtó diagnózisa, akárcsak a családját.

Egy kétgyermekes édesanya azt hitte, hogy csak egyszerűen csökkentenie kell a szénhidrát bevitelét és jobban lesz, de annál jóval nagyobb volt. Sokként érte, amikor orvosa közölte vele, hogy előrehaladott bélrákja van. 

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Nikita Williamson puffadástól és véres széklettől szenvedett, de kezdetben a tüneteit irritábilis bél szindrómának (IBS) tulajdonította. A 37 éves nő csökkentette bizonyos ételek mennyiségét, és észrevette, hogy jobban is érzi magát, ha kevesebb szénhidrátot, például zabkását fogyaszt. Aztán állapota rosszabbodni kezdett, amit már sehogy nem tudott megfékezni. 

„Azt hittem, hogy a puffadásom csak azért van, mert túl sok szénhidrátot eszem, aztán azt mondták, hogy előrehaladott rákom van. Soha nem leszek az az ember, aki a diagnózis előtt voltam” – kezdte összetörten Nikita, majd így folytatta: 

„Az orvosok nem említettek intoleranciát, mindig a puffadás volt a válaszuk, még akkor is, amikor már minden vény nélkül kapható és vényköteles gyógyszert kipróbáltam. A háziorvosom még akkor sem gondolta, hogy valami másról van szó, amikor a véremből kiderült, hogy D-vitamin-hiányos vagyok, ami a bélrák egyik jelzője.”

Végül egy újabb rosszullét után párja beszélte rá, hogy keressen fel egy másik orvos, aki már rájött a valódi baj forrására. Nikita azonban megvárta, amíg a vizsgálatok megerősítik a kezelési tervét, hogy elmondja a gyermekeinek. Az azonban hihetetlenül megdöbbentette őket, amikor a sebész közölte velük, hogy Nikita méhnyakát, a petefészkét és a méhét is el fogják távolítani - írja a The Sun. 

Nikita május és június között hat kör kezelésen esett át, majd műtéten. Mindezek után pedig meg kellett tanulnia stomával élni az életét. A műtét sikeres volt, és Nikita, akinek a rákja elterjedt, jelenleg olyan stádiumban van, amelyet a szakemberek betegség rá utaló jelek nélkülinek (NED) neveznek. De még mindig küzd a rák és a kezelés mentális és fizikai következményeivel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek