KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.07.06.

Sötét tragédia árnyékolja be a szuperapuka felépülését: „Senki sem készíthet fel erre”

A családot megrázta a tény, amikor megtudták, honnan kaptak életmentő szervet.

Megkaphatta az életmentő vesét a bronxi szuperapuka, ám örömét egy sötét tragédia árnyékolja be. Ugyanis megtudta, hogy saját édesanyja és tinédzser barátja végzett azzal a fiatal lánnyal, akinek megkaphatta a szervét. 

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A 43 éves Ramirez, aki egy 8 éves autista kisfiú édesapja, már több mint egy éve küzdött betegségével. Intenzív dialíziskezelésen esett át, mire megkapta a várva várt telefonhívást a donor kapcsán. De a transzplantáció sikere ellenére a felépülés keserédes lett a számára, mióta megtudta, hogy a szerv egykor Octavia Aquinoé volt, egy 4 éves indianai kislányé, aki a múlt hónapban, apák napján tragikus körülmények között elhunyt.

„A férjem teljesen sokkos állapotban van. Hálás és gyászol egyszerre. Senki sem készít fel erre. Igen, hálás vagy, de azt a fájdalmat, amit a család érez, nem tudom, hogyan fejezzem ki, és nem voltunk rá felkészülve” – árulta el Ramirez felesége, a 42 éves Eileen Irizarry-Ramirez. 

Irizarry-Ramirez szerint Octavia szervei legalább hét ember életét mentették meg:

„Azt hiszem, Miss Octavia hét embert mentett meg. A veséi, a szíve, a tüdeje. Olyan nagy hatást gyakorolt ilyen rövid idő alatt, és olyan örökséget hagyott maga után, hogy mindig gondolni fogunk rá. Ünnepelni fogjuk az életét, és gondoskodni fogunk arról, hogy ne felejtődjön el”

A National Institutes of Health (NIH) szerint a gyermekvese sikeresen átültethető felnőtt recipiensekbe, általában hosszú távon sikeres eredményekkel. Bár emiatt az édesapa hosszabb megfigyelésre számíthat - írja a New York Post.

Irizarry-Ramirez és férje remélik, hogy történetük megosztásával tiszteleghetnek a kis Octavia előtt, és felhívhatják a figyelmet a szervadományozás fontosságára.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek