KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.26.

Törvényi erővel védenék meg a karácsonyt Olaszországban

"Meg kell őriznünk és meg kell védenünk a kulturális gyökereinket."

A Giorgia Meloni miniszterelnök vezette Olasz Testvérek (Fdl) kormánypárt törvényjavaslatot terjesztett a parlament elé az "olasz vallási hagyományok tiszteletének és védelmének garantálásáról" - jelentette a helyi sajtó. A tervezet megtiltaná, hogy az oktatási intézményekben eltávolítsák a betlehemeket, valamint a többi karácsonyi jelképet, továbbá megtiltaná, hogy a karácsony ünnepeket átnevezzék "téli fesztiválra" vagy "télünnepre". A törvény az összes keresztény ünnepre, köztük a húsvétra is vonatkozna.

Törvényi erővel védenék meg a karácsonyt Olaszországban

"Az elmúlt években elfogadhatatlan és kínos döntések szemtanúi voltunk egyes iskolai testületek részéről. Például betiltották a betlehemeket vagy átnevezték a karácsonyt, hogy ne sértsenek meg más vallású embereket. Az általam benyújtott, és sok parlamenti képviselő által aláírt törvényjavaslattal többé nem lehet lemondani a betlehemet, a karácsonyt és a húsvétot az olasz iskolákban. (...) Meg kell őriznünk és meg kell védenünk kulturális gyökereinket"

- fogalmazott a javaslatot előterjesztő Lavinia Mennuni, az Olasz Testvérek szenátora. 

"El a kezekkel a betlehemtől!" – hangoztatta Mennuni, aki leszögezte, hogy a keresztény ünnepek az olasz nemzeti identitás részét képezik. Az Olasz Testvérek elfogadhatatlannak tartja, hogy az ünnepeket “elszakítsák az ország kulturális és történelmi hagyományaitól”, valamint “megfosszák erkölcsi tartalmuktól”. Lavinia Mennuni kifejtette, hogy törvényjavaslat célja az "olasz vallási hagyományok tiszteletének" és "védelmének" garantálása. 

A törvényjavaslattal bevezetett szabályokat megszegő iskolaigazgatók és államigazgatási alkalmazottak ellen fegyelmi eljárás indulhat. A törvényszegők büntetésének mértékéről a mindenkori oktatási miniszter dönthet majd.

Ahogy arra számítani lehetett, a javaslatot heves bírálatok érték az ellenzéki pártok és az Olasz Iskolaigazgatók Szövetség (ANP) részéről. Antonello Giannelli, az ANP elnöke szerint figyelembe kell venni az ország hagyományait, de nem helyénvaló ezt törvényileg szabályozni. 

Muzulmán tüntetést tartottak szombat este az északkeleti Monfalcone városában, a tüntetők egyenlőséget követeltek a vallásgyakorlásban is az olaszok és a bevándorlók között; a polgármester szerint viszont a muzulmán közösség saját szélsőséges életmodelljét akarja elismertetni, semmilyen tiszteletet nem tanúsítva a keresztény karácsony ünnepe iránt.

Az Ansa hírügynökség jelentése szerint legalább nyolcezren vonultak végig Monfalcone belvárosában a muzulmán közösség imahelyeinek korábbi bezárása ellen tüntetve.

A megmozduláson a helyi és Olaszország más részeiből érkezett muzulmánok, valamint az őket támogató szervezetek és politikusok vettek részt.

Mindannyian Monfalcone lakosai vagyunk. Nemet mondunk a megosztottságra

– írták a menetet vezető transzparensre. A tüntetők olasz és európai zászlókat lobogtattak.
A demonstrációt Monfalcone iszlám vallási közössége vezetője, a szenegáli Bou Konate szervezte, aki 1984 óta él az országban, és korábban kétszer is a városi önkormányzati testület tagja volt.

Úgy nyilatkozott, a tüntetéssel a polgármesternek Anna Maria Cisintnek, a Liga politikusának akartak üzenni: nyissa meg mindenki előtt a várost, ahol a lakosok egyharmada bevándorló.

Készen állunk az együttműködésre

– hangoztatta. Sani Bhuiyan, a város első bangladesi származású önkormányzati képviselője, akit a baloldali Demokrata Párt (PD) színeiben választottak meg, úgy látja, a polgármester diszkriminálja a muzulmánokat nemcsak imahelyeik felszámolásával, hanem akkor is, amikor a terekről eltávolítja a padokat, ahol gyülekezni szoktak, amikor korlátozza az iskolákban a bevándorló gyerekek osztályonkénti létszámát, betiltja, hogy a muzulmán nők fedett testtel fürödjenek az uszodákban és strandokon, valamint nem engedélyezi a krikettet.

A tüntetéssel egy időben Anna Maria Cisint a város főterén rendezett karácsonyi ünnepséget vezette. Videón bejelentkezett a Liga vezetője, Matteo Salvini és Massimiliano Fedriga, Friuli Venezia Giulia tartományi elnöke, aki szintén a Liga politikusa. A polgármester kijelentette, a tüntetés időzítése is bizonyította, hogy a muzulmán közösség saját szélsőséges, iszlám életvitelét akarja keresztülvinni.

Egyik oldalon Jézus születését akarjuk ünnepelni, ami keresztény hagyományunk legjelentősebb pillanata, és civilizációnk alapját képzi. A másik oldalon méltatlan tiltakozás zajlik, amely intoleranciát hirdet társadalmi szokásainkkal és törvényeinkkel szemben

– hangoztatta Anna Maria Cisint. A polgármester hangsúlyozta, hogy az úgynevezett iszlám kulturális központok, ahova a muzulmánok imádkozni jártak, nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak. Megjegyezte, az iszlám imahelyeken a palesztin terrorizmust éltetik, valamint a nőkkel szembeni elnyomást.  A polgármester hangoztatta, aki olasz zászlókkal vonul fel, tartsa tiszteletben az olasz törvényeket, kultúrát, hagyományokat, tanuljon meg olaszul, tisztelje a nőket.

Csak ezek után indulhat párbeszéd. December 23-án tüntetni értékeinket sérti, és milyen indoklással? Azért, mert szabad övezetet, felmentést akarnak az olasz törvények alól

– jelentette ki Anna Maria Cisint. A muzulmán közösség tagjai azóta nem rendelkeznek imahellyel, miután a polgármester november közepén két kulturális központot bezáratott, majd nem engedélyezte, hogy egy parkolóteret használjanak a pénteki imára.

A harmincezer lakosú Monfalconéban majdnem kizárólag bangladesi bevándorlók élnek, akik a hajógyárban találtak munkát. Az iskolások hatvanöt százaléka muzulmán. A polgármester korábban kijelentette, hogy a muzulmán közösség tagjai elutasítják az integrációt, és nem tartják tiszteletben sem az alkotmányos, sem a törvényes előírásokat.

Nem vagyok rasszista, a saját közösségeinket akarom fenntartani. Ha nem változik valami, tíz éven belül elveszítjük identitásunkat

– hangoztatta. Nyilatkozataiban aggasztónak nevezte a helyzetet hangsúlyozva, hogy iszlamizációs folyamat zajlik, amelynek célja a helyi lakosság helyettesítése.

Hatalomátvételre készül az Olaszországban élő muzulmán közösség. A meglepő kijelentést Omar Koriki marokkói származású önkormányzati tanácsos tette. Bejelentette, hogy az Itáliában élő bevándorlóknak a hatalom megszerzésére irányuló konkrét elképzeléseik vannak. Nyíltan beszélt arról, hogy a trójai falóhoz hasonlóan tervezik elfoglalni az országot. Céljuk, hogy a különböző intézményekben átvegyék az irányítást.

 

Konkrét forgatókönyvük van arra, hogy milyen lépésekkel valósítják meg a politikai hatalom megszerzését – azzal a céllal, hogy végre a külföldi származású szenvedő kisebbségeknek is beleszólása lehessen az ország életében, mondván, ők megaláztatások és diszkrimináció áldozatai Olaszországban.

A tanácsos bejelentése igen aggasztó, mivel az iszlámosodási folyamatok felgyorsulását jelzi, melynek veszélyére több európai jobboldali politikus is figyelmeztetett az elmúlt években. Monfalcone példája kitűnően mutatja, hogy vannak olyan városok Olaszországban, amelyek a helyiek szerint inkább Mekkához hasonlítanak, mint egy északolasz településhez. A legfrissebb statisztikák szerint a város lakosságának közel 33 százaléka külföldi, elsősorban bangladesi származású. Aggodalomra ad okot, hogy az elmúlt hetekben a palesztinpárti megmozduláson a muzulmán közösség tagjai a zsidók halált kívánták és „Allah akbar!” felkiáltással vonultak utcára.

A legfrissebb híradások szerint Monfalcone polgármestere két engedély nélküli mecsetet záratott be. Döntését biztonsági megfontolással magyarázta, mivel úgy véli, a vallási központok a radikalizálódás gócpontjai lehetnek, mivel nem tudni, ki és mit prédikál. Az iszlám kulturális központként nyilvántartott helyek valójában mecsetként működtek, amelyet nemcsak a helyi muzulmán közösség látogatott, hanem a környékbeli településeken élő kisebbség tagjai is. 

Silvia Sardone, a Liga európai parlamenti képviselője a napokban megjelent könyvében az iszlámosodási folyamatok felgyorsulására hívta fel a figyelmet.

A kötetben döntésre szóltja fel az európai országok vezetőit: vagy meghajlanak az iszlám előtt, vagy bátran szembeszállnak, de mindenképpen véget kell vetni a képmutatásnak. Itáliában olyan folyamatok zajlanak, melyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni, és amely a nyugati kultúra eltörléséhez vezet. Olaszországban félelmetesen szaporodnak az iszlám gettók, az engedély nélküli mecsetekben a nyugati világ ellen prédikálnak, a muzulmán közösségeknek nem áll szándékukban az integráció, sőt a saría törvénykezés bevezetését követelik.

A szerző kategorikusan kijelenti: az Európai Uniós intézmények és a baloldali kormányok bűnrészesek, hiszen a politikai korrektségre és a nem létező integrációra hivatkozva meghajolnak az iszlám előtt.

Olaszország mára már odáig jutott, hogy kénytelen elrejteni vagy letagadni hagyományait és kultúráját. Leveszik a feszületet, eltakarják a karácsonyi betlehemet, csak meg ne sértsék a szélsőséges muzulmánokat. A rengeteg halálos fenyegetés ellenére Silvia Sardone bátran kiáll az álláspontja mellett. Úgy fogalmazott: „az életben vannak olyan pillanatok, amikor bűnrészes, aki hallgat, az igazság kimondása pedig kötelesség. Most kell döntenünk, nem élhetünk félelemben, az iszlámnak alárendelve.” A kötet megjelentetésének célja, hogy felrázza Európát és figyelmeztessen a veszélyre. 

 

origo.hu

Itt vannak a legújabb hírek Robert Fico állapotáról!

ripost.hu

Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

mindmegette.hu

Az air fryerek egészségügyi mellékhatásai, amikről senki nem beszél

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Elszabadul a pokol

ripost.hu

Slágergyanús cukkinirecept: tarol a scarpaccia

ripost.hu

A brit sajtó már teljes realitásként ír a III. világháborúról, térképen mutatják a gócpontokat

lakaskultura.hu

Az angol lakberendezési stílus 5 fontos szabálya, amit vétek figyelmen kívül hagyni

ripost.hu

Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

ripost.hu

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

ripost.hu

Tragédia érte Tóth Gabi szerelmét, Papp Máté Bencét

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Megműtötték Robert Ficót, egy rövid időre magához tért

KÜLFÖLD

Soros fia megint Ukrajnába utazott, érdekükben áll a háború kiterjesztése

KÜLFÖLD

Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD

Macron fenyegető mondataira kemény választ adott Putyin

KÜLFÖLD

Elszakadna egy terület Franciaországtól, halálos zavargások törtek ki

KÜLFÖLD

A brit sajtó már teljes realitásként ír a III. világháborúról, térképen mutatják a gócpontokat

KÜLFÖLD

Lebénult, megvakult és beszédképtelen lett egy egyetemista, akit durván leitattak