KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2023.11.22.
Módosítva: 2023.11.22.

3 ok, amiért tényleg nindzsakormánya van Magyarországnak

A jelenlegi magyar kormány sok mindenben nem ért egyet a liberális nyugati fősodorral. A vitás kérdésekben aztán rendre kiderül, hogy az Orbán-kormánynak lett igaza.

Azonnal futótűzként kezdett terjedni a közösségi oldalakon Orbán Viktor azon mondata, miszerint "a mi kormányunk: nindzsakormány". A miniszterelnök a Fidesz jubileumi, 30. tisztújító kongresszusán beszélt erről, majd egyből utána hozzátette:

A dobócsillagot jókor jó helyre kell hajítani, nincs második esély

Eleinte a hallgatóság képzelőerejére volt bízva, hogy miként képzelik el az említett nindzsakormányt. Pár nappal később a kormányfő a legnagyobb közösségi oldalakon közzétett egy videót, amiben a mesterséges intelligencia segítségével bemutatja az új szerepkörbe bujtatott kormánytagokat:

Orbán Viktor, mint a nindzsakormány vezetője. Forrás: Facebook
Szijjártó Péter a többi ország nindzsáival egyeztet rendszeresen. Forrás: Facebook
Pintér Sándor a hazai nindzsák között tart rendet és fegyelmet. Forrás: Facebook
Gulyás Gergely hetente tart nindzsainfót. Forrás: Facebook
Szentkirályi Alexandra a nindzsakormány döntéseit kommunikálja. Forrás: Facebook

A teljes videót itt tekintheted meg:

De mire is gondolhatott Orbán Viktor, amikor nindzsakormányról beszélt? Az Orbán-kormánnyal kapcsolatban sokszor hangzanak el azok a jelzők, miszerint szuverén, különutas vagy szabadságharcos. Ami ezzel kapcsolatban elmondható, hogy a 2010-es kormányváltás óta jó pár olyan eset volt, amikor nem volt biztos, hogy a magyar kormánynak igaza van a nyugati mainstreammel szemben. Ezekben a sorsdöntő kérdésekben aztán rendszerint kiderült, hogy Orbán Viktorék politikája volt a helyes, és ezt akaratlanul is, de a Nyugatnak is el kellett ismernie.

A következőkben vegyük sorra az elmúlt évek legnagyobb sorskérdéseit, amiben Magyarország rendszerint más véleményt képviselt, mint a nyugati fősodor, és végül a magyar álláspont bizonyult a helyesnek:

Migrációs válság: A 2015-ös nagy migrációs válság jelei már 2014-ben megmutatkoztak, és Orbán Viktor többször is jelezte, hogy a következő generációk nagy kihívása lesz az illegális bevándorlás. 2014-ben a hazai baloldal még fittyet hányt a felvetésre, és azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy nem létező problémával riogatja a magyarokat. A 15'-ös válság azonban mindenkit felébresztett, a Keleti pályaudvarnál lejátszódó jeleneteket látva mindenki számára világos lett, hogy ez nem csak üres mellébeszélés. 

Orbán Viktor Európában elsőként beszélt arról, hogy a tömeges migrációt meg kell állítani, és ha ez máshogy nem megy, akkor határkerítéssel. Nyugat-Európa őrületes támadásba kezdett, hallani nem akartak arról, hogy a főként egyedülálló fiatal férfiakból álló muszlimokat feltartóztassák. Az Angela Merkel által – történelmi okokból is tanúsított – Willkommenskultur mögé állt be a liberális média, és Magyarországot idegengyűlölettel vádolták. 

Migrants Arrive In Germany Following Ordeal In Hungary
Angela Merkel egykori német kancellár politikájával meghívó levelet küldött a migránsoknak. 2015 óta kb. kétmillió bevándorló érkezett Németországba. Fotó: Sean Gallup / Getty Images

Ma már jól tudjuk, hogy a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár. 2015 óta számtalan terrortámadást hajtottak végre dzsihadisták, akiknek a jelentős része a 2015-ös migrációs válság vagy azután érkezett Európába. A migránsok integrációja elbukott, a nyugati nagyvárosok utcáin Hamász-párti szélsőségesek tüntetnek és zsidó ellenes jelszavakat skandálnak.

 Svédországban mindennaposak a migránsbandák közötti harcok, robbantások. 

De említhetnénk Berlint, Párizst vagy Brüsszelt is, ahol olyan no go - zónák alakultak ki, ahova a rendőrök már be sem mernek menni erősítés nélkül.

Orbán Viktor migrációs politikáját az elmúlt nyolc évben végül több nyugat-európai ország is átvette, de még ez sem elég ahhoz, hogy eltántorodjon Brüsszel a kötelező migrációs paktumtól. A kötelező migránskvótával azt akarják elérni, hogy minden uniós tagállamba fogadjanak be olyan muszlim migránsokat, akikkel egyébként egy adott ország lakossága nem akar együtt élni.   

Pandémia:

A 2020-as koronavírus-járvány olyan társadalmi és egészségügyi válságot hozott világszerte, amire száz éve nem volt példa. A pandémia kellős közepén Brüsszelnek nem az volt az első, hogy az emberek életét megmentse, hanem az, hogy háttéralkuk segítségével megtömjék a Brüsszel-barát gyógyszercégek zsebét. Az Európai Bizottság saját hatáskör alá vonta a vakcinabeszerzést, és a tagállamok nevében Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke tárgyalt a gyógyszercégek vezetőivel. Ezek a megállapodások azonban nem haladtak elég gyorsan. Izraelben már hetek óta oltották a lakosságot, amikor Európában megkaphatta az első ember a vakcinát.

A koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát szállító kisteherautó a hegyeshalmi határátkelőhelyen 2020. december 26-án. A belgiumi Puursban gyártott, Európában elsőként engedélyeztetett oltóanyagot rendőri biztosítással továbbították a hazai oltópontokra. Az első szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmazott, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását tette lehetővé. Fotó: Krizsán Csaba

Orbán Viktor azonban ekkor is az élre állt, és közölte, hogy a magyar emberek élete az első. Ezért nem várt a tétlen Brüsszelre, megbízta Szijjártó Pétert, hogy tárgyaljanak orosz és kínai cégekkel is annak érdekében, hogy Magyarországon minél hamarabb és minél nagyobb mennyiségben elérhető legyen a koronavírus elleni oltás. Ennek is köszönhető az, hogy Magyarország végig az élmezőnyben volt a lakosság átoltottságának tekintetében. 

Orosz-ukrán háború:

A háború tavaly februári kitörése óta a magyar kormány a békét szorgalmazza, és többször is összetűzésbe került emiatt a brüsszeli bürokratákkal. Brüsszel ugyanis finanszírozza a háborút, amit ráadásul úgy akarnak megoldani, hogy az eddiginél is több pénzt akarnak beszedni az uniós tagállamoktól. Ezt az összeget azonban nem a kontinenst sújtó, évtizedek óta nem látott infláció enyhítésére vagy a gazdasági válság legyőzésére fordítanák, hanem úgy nyújtanak kölcsönt Ukrajnának, hogy azt jó eséllyel soha nem látjuk viszont.

Ezenkívül olyan szankciókat vetettek ki Oroszországgal szemben, amivel Európa saját magát lőtte tüdőn. Az energiaárak a szankciók következtében elszálltak egész Európában, és a havi rezsiszámlák a többszörösére nőttek. Másfél évvel a háború kitörése után az azonban már megint jól látható, hogy a mihamarabbi fegyverszünet és békekötés lenne a legjobb megoldás, Ukrajna ugyanis - a nyugati fegyverszállítmányok és a pénzügyi segélyek ellenére is - csődöt mondott az ellentámadás során. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jó hír a ketchupimádóknak - különleges íz érkezik

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

borsonline.hu

Négy éve hunyt el az ország Lópici Gáspárja: így néz ki most a horrorház

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

borsonline.hu

„Nekem anyukám a mintaédesanya” - Exkluzív anyák napi interjú Szentkirályi Alexandrával, édesanyjával és lányával

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Forradalmi áttörés előtt állnak a rákkutatók - Tabletta és oltás segíthet a daganatos betegségek ellen

KÜLFÖLD

Iszonyú fejfájástól szenvedett egy 22 éves lány, nem sokkal később már nem élt

KÜLFÖLD

Rejtélyes haláleset egy kollégiumban: 17 éves diák vesztette életét

KÜLFÖLD

Dagadtnak bélyegezték: halálra futotta magát a 6 éves fiú