Létrehozva: 2023.09.21.

Elon Musk szerint Soros György áll a migránsinvázió hátterében

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója szerint Soros a nyugati civilizáció elpusztítására törekszik.

Elon Musk egy napokban közzétett közösségi médiás bejegyzésében lényegében Soros Györgyöt tette felelőssé az Európába irányuló illegális migrációért. A Tesla és a SpaceX milliárdos tulajdonosa szerint a válsághelyzet hátterében a magyar származású tőzsdespekuláns egy meg nem nevezett civil szervezete áll, melynek nem kevesebb a célja, mint a nyugati civilizáció elpusztítása.

"Úgy tűnik, hogy a Soros-szervezet nem kevesebbet akar, mint a nyugati civilizáció elpusztítását"

- reagált Musk egy olyan videóra, melyen az látható, ahogy az egyenruhások küzdenek az illegális migránsokkal az olaszországi Lampedusa szigetén. A videó eredeti közzétevőjének elmondása szerint a szigetre az elmúlt héten naponta ötezernél is több illegális bevándorló érkezett, amellyel a hatóságok egyszerűen már nem tudnak mit kezdeni. Soros minden pénzét Olaszország ellen fordította az európai inváziójával – zárta szavait a felhasználó.

Olaszországban valóban drámai a migrációs helyzet. A Giogia Meloni vezette olasz kormány éppen a hét elején döntött úgy, hogy kemény szigorításokat vezet be az illegális bevándorlók megfékezésére. Ennek keretein belül jól ellenőrizhető, kis lélekszámú településeken zárt táborokat hoznak létre a migránsoknak, amíg el nem bírálják menedékkérelmüket. Amennyiben nem jogosultak menekültstátusra, úgy rövid időn belül kitoloncolják őket az országból, vissza Afrikába. 

Napi több ezer illegális migráns érkezik az olaszországi Lampedussa szigetére, a helyzet elviselhetetlen

"Nem érdemes az emberkereskedőkben bízni, akik rengeteg pénzért olyan hajózási eszközöket bocsátanak vízre, amelyek nem alkalmasak hosszú távú tengeri átkelésre. Ha illegálisan érkeztek az országba, akkor fogva tartunk, majd visszaszállítunk a hazátokba. Nem áll módunkban, hogy másként cselekedjünk"

− húzta alá Meloni. Koalícióspartnere, a Liga párt elnöke, Matteo Salvini keményen bírálta az Európai Uniót: „Lampedusa megszállása azt mutatja, hogy az Európai Unió valójában nem létezik, süket és bűnrészes, magára hagyta a tagállamokat” – húzta alá a politikus.

A hétvégén egyébként a szigetre látogatott Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök, hogy Melonival tárgyaljon a migrációs helyzet megoldásáról, azonban a két vezető álláspontja szinte semennyit nem közeledett

Míg az olasz miniszterelnök a nyár elején az uniós belügyminiszterek által elfogadott migrációs paktumot bírálta, mely szerinte nem alkalmas az illegális bevándorlás megfékezésére, addig Von der Leyen továbbra is arról beszélt, hogy a migránsok számára biztonságos humanitárius folyósokat kell létrehozni, hogy ne kelljen az emberkereskedőkre bízniuk az életüket.

Érdekességképp fontos elmondani, hogy a politikai ás társadalmi kérdésekben egyre gyakrabban állás foglaló Musk nem most először osztotta ki Soros Györgyöt. A dél-afrikai származású amerikai milliárdos néhány hete arra tett ígéretet, hogy jogi lépeseket tesz a Soros György által finanszírozott civil szervezetek ellen, amiért azok szerinte folyamatosan a szólásszabadság elnyomására tesznek kísérleteket. A kilátásba helyezett pereskedéseket a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója úgy kommentálta: "alig várom hogy elkezdődjenek".

Korábban pedig Musk a Marvel Comics univerzum egyik főgonoszához, a mutáns Magnetóhoz hasonlította Sorost, aki szerinte "a civilizáció szerkezetét akarja elpusztítani és gyűlöli az emberiséget".

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szerdán kijelentette: nem fogja engedni, hogy Olaszország Európa menekülttáborává váljon.

Az olasz kormányfő az ENSZ-közgyűlés 78. ülésszakának csúcsszintű eszmecseréjén szólalt fel New Yorkban, és azt hangsúlyozta, hogy „tarthatatlan nyomás” alá helyezi Olaszországot a Lampedusára érkező, migránsokat szállító bárkák sokasága.

Giorgia Meloni egyben elutasította az Európai Unió és Tunézia megállapodásával kapcsolatos bírálatokat. Az olasz kormányfő kulcsszerepet játszott a migráció megfékezését célzó egyezség tető alá hozásában.

„Fontos, hogy a Tunéziával létrejött szándéknyilatkozatot végrehajtsák. Ez egy olyan minta, amelyet más országok esetében is lehet alkalmazni” – emelte ki.

Hangsúlyozta, hogy a migránsokkal kapcsolatos helyzet nagy figyelmet és sok szolidaritást kap. „A gond az, hogy mikor és milyen mértékben fordul át ez a szolidaritás kézzelfogható tettekre. Ez az, ami engem most érdekel” – tette hozzá Giorgia Meloni.

Működik a Memorandum Tunéziával, nélküle most még több partraszállás lenne – nyilatkozta Várhelyi Olivér, bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos a La Stampa olasz lap szerdai számában.

A biztos szerint azt azonban nem lehet elvárni, hogy lebontsák az emberkereskedők hálózatát két hónap alatt. Van egy valódi probléma: az indulások számának növekedése. Az EU nagyon szorosan együttműködik Tunéziával, hogy segítse a határai feletti ellenőrzés visszaszerzésében.

Kifejtette, időre és nagy erőfeszítésekre van szükség, de reméli, hogy néhány héten belül ki tudják alakítani a szükséges készségeket. 2022-ben a tunéziai parti őrség 9376 embert állított meg, idén már 24 ezret. Tavaly 32 459 életet mentettek meg, idén már 50 ezret. Sajnos az embercsempészek megnégyszerezték erőfeszítéseiket annak érdekében, hogy átjuttassák a migránsokat Olaszországba – mondta.

Az olasz lapban megjelentek szerint Josep Borrell Várhelyit levélben kritizálta, amiért szerinte nem konzultált a tagállamokkal és a külügyi és biztonságpolitikai főképviselővel a Tunéziával kötött megállapodás kapcsán, amit a magyar biztos cáfolt, szerinte Borrell igenis tudott róla.

Várhelyi Olivér dicsérte a Memorandumot, amely nélkül sokkal több migráns indult volna útnak a nyáron. Szerinte Ursula Von der Leyen jól döntött, hogy minél előbb aláírta.

A Memorandum aláírásának túlzott gyorsaságát kritizálta az Európai Tanács, de Várhelyi Olivér elmondta, hogy a tanács is tudott mindenről, de megígérték neki, hogy legközelebb nem kapkodnak az aláírással. A következő ország, amellyel hasonló megállapodást írhat alá ez EU, valószínűleg Egyiptom lesz; a tárgyalások jelenleg is folynak. Ugyanakkor Marokkóval is jó kapcsolatokat ápol az EU.

Elmondta, egy uniós tagállam a Memorandumot kétséggel fogadta, mert szerinte aggályos az emberi jogok tiszteletben tartását illetően. Várhelyi Olivér tisztázta a kérdést az adott tagállammal, amelyet nem nevezett meg.

Kifejtette, a pénzt hamarosan folyósítják Tunisznak annak érdekében, hogy megállítsák a migránsokat. Megállításukban egy uniós haditengerészeti misszió segíthet, például keresési műveletekkel, de az embereket kizárólag az észak-afrikai országoknak kell kimentenie a tengerből.

A biztos egyetért azzal az elképzeléssel, hogy a menekültkérelmeket EU-n kívüli nagykövetségeken adhassák be, mert így az EU döntene arról, hogy ki jöhet be a területére, nem pedig az embercsempészek – ehhez persze meg kellene állapodni ezekkel az országokkal.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy Giorgia Meloni azzal vádolta Paolo Gentiloni biztost, hogy nem tartja szem előtt az olasz érdekeket, Várhelyi Olivér elmondta: minden biztosnak kötelessége, hogy országa gondolkodásmódját respektálja. Egy biztosnak el kell hozni érzékenységét, kultúráját.

Én magyar vagyok, és megvan a saját nézőpontom, egy olasznak pedig egy másik, és így tovább” – fogalmazott Várhelyi Olivér.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Amerika legújabb háborús terve

origo.hu

Megrázó kettős gyilkosság Diósjenőn - szexuálisan zaklatta nevelt lányait, aztán mindkettőjüket megölte

borsonline.hu

Kiderült, mi vár Krausz Gáborra és Tóth Gabira 2024-ben

vg.hu

Ezek az autópályák válnak fizetőssé 2024-ben – térképen a díjköteles szakaszok

ripost.hu

Mi az igazság G.w.M koncertjeivel kapcsolatban? Kulcsár Edina válaszolt

vg.hu

Új üzemanyagárakat hirdettek meg a magyar kereskedők: komoly árcsökkenés lép életbe szerdától

travelo.hu

Csodálatos látvány a befagyott Bajkál-tó

origo.hu

Milyen egy gyerekszobába szánt okostévé? (x)

life.hu

Ajándékozási kisokos karácsonyra: ha tutira akarsz menni, ezeket tedd a fa alá(x)

kvizjatek.mandiner.hu

Játsszon kvízjátékunkkal és jusson el ön is páros belépőink egyikével Mága Zoltán XVI. Budapesti Újévi Koncertjére!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

5 ok, amiért nem lehet Ukrajna EU-tagállam

KÜLFÖLD

Belehalt a brutális nemi erőszakba egy 93 éves német nő, pakisztáni támadóját 13 év börtönre ítélték

KÜLFÖLD

Kész, vége: se karácsony, se karácsonyfa nem lesz az óvodában

KÜLFÖLD

6 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy prostitúcióra kényszerített nőnek, kiesett bér gyanánt

KÜLFÖLD

„Argentin tangó” - videón Orbán Viktor argentínai útja

KÜLFÖLD

„Aranyból volt a szíve” – beszakadt a jég a 9 éves súlya alatt, nem tudták megmenteni

KÜLFÖLD

Emberiség elleni bűncselekmények miatt őrizetbe vettek egy szír "menekültet" Hollandiában

KÜLFÖLD

„Bárcsak örökre elvinne egy pillangó” – saját temetését szervezi a 18 éves tini