Létrehozva: 2023.08.01.

Napi 35 ezer forintot fizetnek egy stresszmentes, otthonról végezhető munkáért

A TikTokon terjedő új "anti-munka" mozgalmat a Z generációs csajok szervezik, akik azzal dicsekszenek, hogy keveset dolgoznak és jó fizetést kapnak érte. A "lazygirljobs" elnevezést maguk találták ki, amely olyan stresszmentes munka, amiben kevés a kihívás, de jó a fizetés és mindezt akár kényelmesen otthonról is el lehet végezni.

A TikTok felületén milliók látták már azon influenszerek videóit, akik #lazygirljobs hashtaggel megosztják, milyen könnyű az életük a munkahelyen. Néhányan örömmel osztják meg hogy olvasnak, filmet néznek, pörgetik a TikTokot, miközben kényelmesen dolgoznak az asztalnál

A trend azonban különböző véleményeket váltott ki, vannak akik támogatják, mint egy ellentámadást a túlhajszolás ellen, míg mások azt állítják, hogy a "lusta lány munka" azt a sztereotípiát erősíti, amely károsíthatja a nők és bizonyos szerepek munkahelyi megítélését. 

My kinda music
Egyre jobban terjed a "lustalány munka" Fotó: PixelsEffect

Milyen munkát végeznek ezek a lusta-lányok? 


A "lazygirljobs" munkakörben elhelyezkedni kívánt hölgyek gyakran kihasználják a technológia és az online eszközök nyújtotta előnyöket, például távmunkában dolgoznak és rugalmas munkaidőben végeznek feladatokat. Így lehetőségük van saját tempójukban dolgozni, és közben élvezhetik a kényelmet és a személyes szabadságot.

A legfontosabb szempont számukra a munka-magánélet egyensúlya, hogy időt és energiát tudjanak fordítani a szabadidejükre, hobbikra, vagy éppen pihenésre. Az ilyen típusú munkák általában nem igényelnek különleges szakértelmet vagy hosszú munkaidőt, ami lehetővé teszi számukra, hogy a munkahelyen a minimális erőfeszítéssel elégedettek legyenek.

Ezen munkák az ügyfélszolgálati pozíciók, adminisztratív, adatrögzítés jellegű feladatkörök, online tartalomkezelés, és más olyan tevékenységek, amelyek kevésbé igénylik az intenzív koncentrációt vagy kreativitást. Fontos megjegyezni, hogy ezek a munkák valójában változó szintű szakértelmet és erőfeszítést igényelhetnek, de azok, akik "lazygirl job" munkaként hivatkoznak rájuk, úgy látják, hogy ezek az állások lehetővé teszik számukra, hogy a pénzkeresés mellett több időt fordítsanak a személyes érdeklődési körükre és jólétére.

Azért hívjuk lusta munkáknak, mert ez egy ellentámadás a túlhajszolás ellen. A "lusta" kifejezést marketing céllal adtuk a tevékenységünknek, de ez valójában a munka-magánélet egyensúlyáról szól.

- nyilatkozta Gabrielle Judge, a kezdeményezés indítója a Daily Mail-nek.

Lássunk néhány példát

"Egy íróasztalnál ülök 9-től 4-ig, számlákat iktatok, illetve böngészgetek és filmet nézek mindezek mellett jó órabérben részesülök." 

Itt vagyok a lusta lány munkahelyemen, nincs dresscode, lehetnek műkörmeim, annyi szünetet tarthatok, amennyire szükségem van, és akkor megyek el, amikor csak szeretnék. 

"Napi 50-100 dollárt (17-35 ezer Ft) kapok azért, hogy valakinek a virtuális barátja legyek, mi ez, ha nem lazygirl-job?"

Phillippa Quigley, aki egészség és wellness tanácsadó, úgy véli, hogy a trend valójában értékes, és új nézőpontot kínál. Elismeri, hogy a név félrevezető. A szakértő szerint ez valójában nem a lustaságról szól, hanem a hagyományos munkavállalási elvárások megkérdőjelezéséről, különösen azok számára, akik menekülnének a túlmunkából és a kiégésből, ami manapság túlságosan gyakori buktató.

 

origo.hu

"Fél órával előtte még beszéltem vele telefonon" - a verőcei hajótragédia előtt még vidáman mesélt barátnőjének a 19 éves lány

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

borsonline.hu

Úszik a boldogságban Tápai Szabina, itt az első fotó a nagy bejelentésről

hirtv.hu

A természet lassan visszaveszi Kispest első polgármesterének patkánytanyává lett házát

life.hu

Richard Gere 24 éves fiával jelent meg a Cannes-ban: Homer pont olyan jóképű, mint az apja

magyarnemzet.hu

Óriási razzia volt a belvárosban, megvan kiket kaptak el

ripost.hu

"Jobban illik hozzád" - hoppá, kit ölelget Tóth Gabi?

lakaskultura.hu

Az angol lakberendezési stílus 5 fontos szabálya, amit vétek figyelmen kívül hagyni

ripost.hu

Jön a megújulás: ennek a négy csillagjegynek fordulatot ígér a nyár

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

ripost.hu

Katalin hercegné végre személyesen adott hírt magáról

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

180 fokos fordulatot vett az EU, megállíthatatlanul sodródunk a háború felé

KÜLFÖLD

Megműtötték Robert Ficót, egy rövid időre magához tért

KÜLFÖLD

Soros fia megint Ukrajnába utazott, érdekükben áll a háború kiterjesztése

KÜLFÖLD

Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD

"Jobb, ha előbb meghal" - pillangógyerekként született, kínzó fájdalommal él a férfi

KÜLFÖLD

Elromlott a defibrillátor, nem tudták megmenteni a 14 éves fiút

KÜLFÖLD

A hamisított légzsák miatt kellett meghalnia egy 22 éves édesanyának

KÜLFÖLD

Halálra rémültek a rendőrök: egy hatalmas UFO szállt le előttük