Létrehozva: 2023.04.27.
Módosítva: 2023.04.27.

„A gyerekek csak azt látták, hogy a nagyok sírnak. Mennyire fogsz nekik hiányozni!" – búcsúznak a más hibájából elhunyt óvónőtől

Egy 56 éves tanárnőnek kellett meghalnia amiatt, hogy a szemből érkező Mercedes áttért abba a sávba, amelyikben az őt szállító Skoda szabályosan haladt. Az esetet rögzítette egy fedélzeti kamera. Ivetát kollégái és az általa nevelt gyermekek is gyászolják.

Súlyos közúti baleset történt kedden Szlovákia magyarok lakta részén: Tornagörgő térségében egy Mercedes áttért a szemközti sávba, ahol egy Skoda autóval ütközött frontálisan. Az autó kigyulladt, annak 56 éves utasa életét vesztette

Fotó: Pexels

Hamar kiderült, hogy Tornaújfalu köztiszteletben álló pedagógusa, Iveta hunyt el a balesetben, amit egy magyar falu botrányairól ismert egykori polgármestere okozott. 

A magyar falu polgármesterét okolják az óvónő haláláért.  Fotó: Facebook

Az internetre felkerült a Mercedes mögött közlekedő autó fedélzeti kamerájának felvétele, amin jól látható, hogy már a frontális ütközés előtt is ide-oda kacsázik a balesetet okozó autó, annak vezetője egyáltalán nem tudja a sávjában tartani az autót, ami végül nekicsapódik a szemből szabályosan érkező Skodának. 

Hamar kiderült, hogy a szlovák autót Krasznahorkaváralja volt polgármestere, B. Péter vezette. A volt politikus egyik rokona azonnal nyilatkozott is az újságoknak és azt állította, B. Péter rosszul lett és azért ült autóba, hogy a kórházba menjen. Az előzmények ismeretében azonban nem csoda, ha sokan kételkednek ebben. 

Ittas vezetésen kapták pár éve

2018-ban a poprádi járásbeli Hranovnica községben állították meg a rendőrök a volt politikust, az  alkoholszondás vizsgálat eredménye pozitív lett, 00,73 ezrelék mért értékkel. B. Péter akkor azzal érvelt, hogy az előző esti buliban öntött fel a garatra, és nem számított rá, hogy ezt még kimutathatja az alkoholszonda. 

Kiszúrta kolléganője autójának gumijait

2021-ben az akkor még polgármester B. Péter kapucnival a fején lopózott egy képviselőnő háza elé, és ott kiszúrta autója kerekének gumiját. „Te mit tennél, ha rajtakapnád a polgármestert, amint kiszúrja az autód kerekeit? Sötétben, ma, nemrég, sötétbe öltözve, kapucnival a fején. És amikor rajtakapod, hogy fut a 'helyszínről' és megkérdezed, tiszta-e, még azzal is fenyeget, hogy megküzd velem! Így? Mi lesz a következő?  Ha ez nem akadályoz meg abban, hogy végezzem a munkámat, mint képviselő, akkor mi lesz a következő lépés?” – osztotta meg gondolatait Katarina P., amikor az eset történt. 

Ezúttal emberéletben okozott kárt

Akármi is történt kedden, egy 56 éves asszony, Ivetka már nem megy be többé a gyerekek közé. Mert egy szemből jövő Mercedes letarolta az autót, amiben utazott. Munkatársai döbbenten búcsúznak a Facebookon a szeretett óvónőtől, akit szerdán már hiába vártak a gyerekek. „A nagyvilág legfontosabb szabályaira tanítottad a gyerekeket itt az óvodában. Mindent megtanítottál nekik, amit tudni kell és amit tudni érdemes. Ossz meg mindent másokkal! Ne csalj a játékban! Ne bántsd a másikat! Mindent oda tegyél vissza, ahonnét elvetted! Rakj rendet magad után! Ne vedd el a másét! Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál! Evés előtt moss kezet! Húzd le a vécét! 13 évig mindig pontosan, precízen, mindig ugyanazzal az odaadással láttad el a feladatokat. A szülők, nagyszülők tudták, nálad 'jó kezekben van a gyerek'. Csakhogy most kinézek és nincs itt az autód. Kora reggel már itt szokott állni. Ahogyan üres lett a 'parkoló', úgy egy hatalmas űr is lett a lelkünkben. Ott is marad. Tizenhárom év nem múlik el nyom nélkül. Sajnos, búcsúznunk kell, Iveta. Bárcsak ne kellene. Búcsúznak tőled munkatársaid, Izabella, Monika, Erika, Éva, Annamária és én. A falubeliek, akiket már olyan jól ismertél, ahogyan a gyerekekkel sétáltál az utcán. A szülők, nagyszülők, akiknek jobbkezük voltál, a tornahorváti és a bódvavendégi gyermekek szülei, rokonai. De nem legutolsó sorban a gyerekek. Akik ma is jönnek, de ma nem leszel már itt. Akiknek majd elmondják, miért nem. Mert csak azt látták tegnap, hogy a nagyok sírnak. Mennyire fogsz nekik hiányozni! Nyugodj békében, viszontlátásra Iveta”búcsúzott megható sorokkal egy kollégája. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Annyit pénzt keres az OnlyFansszel a szőke bombázó, hogy a barátját is eltartja

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

borsonline.hu

„Szívszaggató volt ott állni” – három pici gyermeke énekelt László sírjánál, akiért egy ország fogott össze

vg.hu

Meghalt a férfi, aki hajléktalanból lett lottónyertes

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Egy apa a halálba kínozta a 6 éves fiát a futópadon, mert szerinte túl kövér volt

KÜLFÖLD

Most érkezett: idegen életre utaló jeleket találtak a világűrben

KÜLFÖLD

"17 éve, hogy Madeleine-t elvették tőlünk" – Ma lenne 20 éves a világ legismertebb eltűnt gyermeke

KÜLFÖLD

Rejtélyes gyilkosság döbbentette meg a kisváros lakóit