KÜLFÖLD

Szerző Ripost

2 hónapja

Négy kisgyermek maradt árván egy szörnyű baleset miatt

Három tűzoltót szolgálatteljesítés közben gázolt el egy kamionsofőr. A fiatal sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, ezt követően következett be a tragédia.

Szerző Ripost

Lengyelországban két hónapos előzetes letartóztatásba helyeztek egy 21 éves magyar sofőrt, akit egy Krakkó közelében történt, halálos kimenetelű baleset okozásával gyanúsítottak meg - közölte csütörtökön a lengyel sajtó.

„Látta, hogy éppen újraélesztem a bácsit, de átlépett rajta”
Fotó: Pixabay

A keddre virradóan a lengyelországi A4-es autópályán történt balesetben meghalt egy lengyel tűzoltó, a munkatársa (és egyben felesége) súlyosan, egy másik tűzoltó pedig könnyebben megsérült.

A tűzoltók eredetileg egy jávorszarvas és egy személygépkocsi összeütközése miatt avatkoztak be az autópálya mentősávjában. Hatósági jelentések szerint a beavatkozás helyszínéhez egy személygépkocsi közeledett, de időben lefékezett. Az autóba belehajtott azonban egy Iveco márkájú tehergépkocsi, amelynek magyar sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, és elütötte a mentősávban tartózkodó három tűzoltót.

A krakkói kerületi ügyészség szóvivője csütörtök este a PAP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: az előzetes letartóztatásba vett magyar sofőrt szabadon bocsátják, amennyiben megfizeti a bíróság által meghatározott óvadékot.

Az elhunyt 38 éves tűzoltó önkéntes volt, hétköznap postásként dolgozott.  Mateusz Morawiecki kormányfő a kis-lengyelországi vajda javaslatára rendkívüli, 25 éves életkorig járó nyugdíjban részesítette a tűzoltó négy gyermekét.
 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!