Létrehozva: 2021.11.17.

Még az emír és a koronaherceg is kíváncsi volt a magyar pavilonra Dubajban

Egymillió látogatót várnak a szervezők a Dubaji Világkiállítás Magyar Pavilonjába március 31-éig. Már az első, az expó legforróbb hónapjában, októberben sokan kíváncsiak voltak rá, november 4-én köszöntötték a százezredik látogatót. A Perzsa öböl-menti régió egyetlen faszerkezetű épülete a magyar gyógy- és termálvizek titkaiba enged bepillantást.

Még mielőtt megnyitott volna a Dubaji Világkiállítás, híre ment a Magyar Pavilonnak, melyet a legkülönlegesebb 15 épület közé soroltak a Time Out Dubai újságírói. Ez ugyanis a Perzsa öböl-menti régió egyetlen faszerkezetű épülete és kifejezetten látványos alkotás. Makovecz Imre tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas Csernyus Lőrinc tervezte. Megalkotásához 560 ezer kiló fát használtak fel. 17 magyar ács hónapokig dolgozott, olykor 20 méter magasan, 57 fokban.

Minden érzékszervre hat

A Magyar Pavilon középpontjában a magyar gyógy- és termálvíz áll. Interaktív módon jelennek meg hazánk természeti kincsei, melyek a látogatók mind az öt érzékszervére hatnak. A padlón patakot imitáló dekoráció kíséri végig a vendégeket a tárlat különböző állomásain, bemutatva Magyarország fürdővárosait és a főváros híres fürdőit.

Rendkívül látványos a belső patak, amely nagyon is valósághű

Az akváriumot imitáló különleges fal érintésre életre kel, ám talán még annál is látványosabb a virtuális Hévízi-tó.

Dubaj, 2021. november 3.
A Magyar Turisztikai Ügynökség által közreadott képen Dubaj koronahercege, Hamdan bin Mohammed bin Rasid Al Maktum (j) megtekinti Tatár Szabolcs, a Dubaji világkiállításon történő magyar megjelenés előmozdításával kapcsolatos diplomáciai feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos (b) társaságában a magyar pavilont 2021. november 2-án. A 15 legkülönlegesebb épület közé bekerült pavilon a trónörököst is lenyűgözte. A pavilon építéséhez egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz.
MTI/Magyar Turisztikai Ügynökség

Rangos vendégek váltják egymást

A napokban Dubaj koronahercege is meglátogatta a magyar kiállítóteret. Hamdan bin Mohammed bin Rasid Al Maktumot lenyűgözte a pavilon. Nem kizárt, hogy édesapjával is megosztotta az élményeit. Egy napra rá ugyanis rendőri felvezetéssel maga az emír, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke is tiszteletét tette a Magyar Pavilonban.

A politikai élet mellett a divat meghatározó szereplője, a Chanel divatmárka dubaji vezérigazgatója és menedzsmentje is felkereste már a pavilont.

Libából készül a töltött káposzta

A mohamedán ország vallási és gasztronómiai előírásait szem előtt tartva készülnek a Magyar Pavilon éttermeinek magyaros ételkülönlegességei.

„A Dubai Világkiállításon disznóhúst nem szolgálunk fel, úgyhogy például libából készül a töltött káposzta, de kínálunk csirkepaprikást és gulyáslevest is kicsit újragondolva, ezeket szintén nagyon kedvelik„ – árulta el Tóth Andrea, az Expo 2020 ügyvezetője a Mokka stúdiójában.

Rendkívül nagy sikere volt a nudlis spenótnak is

A Ripost7 megtudta, hogy decemberben karácsonyi és újévi fogások kerülnek fel az étlapra, sőt helyet kap majd a kínálatban a farsangi fánk is. A Magyar Pavilon vizes koncepcióját erősíti a magyar ásványvizeket kínáló AquaBar. Bár az országban alkoholtilalom van, az Expo 2020 területe kivételnek számít, így bemutatkozhatnak a magyar borok is.

Különleges ruhákat visel a személyzet

„Nemcsak a színek, az anyagok, de a szabásminták is egyediek” – árulta el a Ripost7-nek Miovác Márton divattervező, aki Gálvölgyi Anett kolléganőjével a pavilon munkatársainak és menedzsereinek ruháit álmodta meg. Bár eleinte kizárólag kékben gondolkodtak, végül kihasználták a fehér figyelemfelkeltő erejét, a rozéarany eleganciáját, a petrolkék mellett pedig egy különleges árnyalatú sötétkék adja a végső színvilágot. A magyar trikolor a kollekciót kiegészítő Tisza-cipőkön jelenik meg. A vendéglátó és üzemeltető szekció ruháit Bódis Boglárka, az Elysian tervezője álmodta meg.

Még csak most pörög fel a világkiállítás

Az első tízezer látogató eléréséhez négy és fél napra volt szükség, nem sokkal egy hónap alatt pedig a vendégszámláló átlépte a százezret. Az október még rendkívül meleg hónap Dubajban, most jön majd a jó idő: decembertől márciusig 25-28 fokos a nappali csúcshőmérséklet, ez az igazi turistaszezon. A Magyar Pavilont felkereső vendégek száma mára megduplázódott, napi 6-8 ezer látogatót fogadnak és az érdeklődés további növekedésére számíthatunk.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sírt és székeket rugdosva tombolt az NBA szupersztárja - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

ripost.hu

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin

vg.hu

Ezt a moszkvai terrortámadásért – feliratozott rakétákkal lövik az ukránokat az oroszok

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

Elismerésre méltó átalakulás: 33 kiló mínusszal ma már boldogan néz tükörbe Adrienn

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Flixbus-dráma: A sofőrök vitája vezethetett a halálos balesethez

KÜLFÖLD

Fejfájástól szenvedett egy nő, borzasztó okok álltak a háttérben

KÜLFÖLD

Börtön fenyegeti a neves influenszert, egy paradicsompüré okozta a bajt

KÜLFÖLD

Milyen anya az ilyen? Gyilkos írónő üzent a gyerekeknek