5 éve

Gyilkosság élőben, keresik a rendőrök ezt a férfit

A nyílt utcán megölt egy idõs férfit, miközben a gyilkosságot videóra vette és élõben streamelte a Facebookon.

A hatóságok Cleveland egész térségében kutatnak a gyanúsított után, aki a felvétel tanúsága szerint odalépett az utcán egy idős férfihoz és agyonlőtte őt. A személyleírása szerint afroamerikai elkövetőt és 74 éves áldozatát is azonosította a rendőrség.

Frank Jackson, az Ohio állambeli nagyváros polgármestere nyilvános felhívásban fordult a tetteshez, arra szólítva fel őt, hogy adja fel magát a rendőrségnek, és "többé senkinek se ártson".


A videón a férfi azt állította, hogy több mint egy tucat embert ölt már meg. A rendőrség azonban nem erősítette ezt meg. Calvin Williams, a város rendőrfőnöke közölte, nincs tudomásuk róla, hogy más áldozatai is lennének.

A gyilkosságról készült videó három órán át volt fenn a közösségi portálon, mielőtt eltávolították, az elkövető teljes Facebook-fiókjával együtt.


A Facebook szóvivője közleményben szögezte le, hogy borzalmas bűncselekményről van szó és nem engednek ilyen tartalmat közölni a Facebookon. "Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a Facebook biztonságos legyen, és kapcsolatba lépünk a hatóságokkal az olyan vészhelyzetekben, amikor valakinek a testi biztonságát közvetlen veszély fenyegeti" - mondta.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!