5 éve

Elmarad az újévi koncert, lezuhant a zenekar repülőgépe

A tengerbe zuhant az orosz repülõ, a fedélzeten közel 100 emberrel.

Az első adatok szerint a Fekete-tengerbe zuhant vasárnap az orosz védelmi minisztérium katonákat, az Alekszandrov kórus tagjait, továbbá újságírókat Szocsiból Szíriába szállító repülőgépe - tájékoztatta a TASZSZ orosz állami hírügynökséget egy nevének elhallgató regionális rendvédelmi vezető.

A RIA-Novosztyi értesülése szerint lezuhant vasárnap az orosz védelmi minisztérium Szocsiból Szíriába tartó repülőgépe, az orosz hírügynökséget tájékoztató rendvédelmi vezető szerint a gép műszaki meghibásodása vagy a pilóta hibája okozhatta a szerencsétlenséget.

A Tu-154 típusú gépen 83 utas – katonák, az orosz hadsereg kórusának tagjai, akik a szíriai hejmimi orosz katonai támaszponton adtak volna újévi koncertet, valamint kilenc újságíró és 8 fős legénység tartózkodott.

Vlagyimir Putyin orosz elnököt tájékoztatták a történtekről – közölte Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter videokonferenciám tárgyal a hadsereg vezetésével a kutatás és mentés megszervezéséről - írja a híradó.hu.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!