KOMPOST

Teljes döbbenet a hullaházban, ettől a dolgozók is összerezzentek

Csodáról beszélnek, a történtek ép ésszel megmagyarázhatatlanok.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az alábbi eset 10 évvel ezelőtt történt, csakhogy a férfi, akivel mindez megesett, akkor még nem szeretett volna reflektorfénybe kerülni a sztorival. Most elmesélte túlélésének történetét.2009 áprilisában az angliai Lindenben élő postás, Joao Araujo beült a kocsiba, hogy elvigye a feleségét a munkahelyére. A volán mögött ülve hirtelen rosszul lett – kifordultak a szemei, hátracsúszott a nyelve. Az asszony rohant, hogy segítséget hívjon, a kiérkező mentők megállapították, hogy a férfinak szívrohama van, ezért azonnal kórházba vitték- írja az itv.com.

Hat órányi küzdelem után az orvosok feladták: Joao Araujót 2009. április 18-án délután négykor halottá nyilvánították. A férfit átszállították a halottasházba, a feleség pedig felhívta Araujo Portugáliában élő szüleit, hogy tudassa velük a tragikus hírt.

Huszonegy perc múlva, már a halottasházban, Joao Araujo azonban megmozdult. Visszavitték egy kórterembe, a férfi rendkívül zavart volt. Mint az ismeretes, a szívleállás utáni 4-5 percben még agykárosodás nélkül újból megindítható a vérkeringés, a szívhalált követő tizedik percig még van esély az újjáélesztésre, ám ekkor már nem igen kerülhető el az agy visszafordíthatatlan károsodása.

Joao Araujo szíve 21 percig állt, tehát az életben maradása is kész csoda, de ez még semmi: két héttel az eset után a férfi állapotában rohamos javulás következett be. Három héttel a szívleállás után pedig már visszatérhetett a munkahelyére.

2009 óta egyetlen alkalommal, 2015-ben volt gond a szívével: munka közben elájult, de az akkor kézbesítőként dolgozó férfi még végigdolgozta a napot, és csak utána ment kórházba. Joao ma 48 éves és egészséges.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?