BIZARR

Gigantikus, vérvörös halszörny került elő a Balatonból, sokkot kapott a horgász is

Nem erre számított a férfi, amikor egy barátjával kiment pecázni; az óriáshal alaposan megizzasztotta, de végül csak megküzdött vele. Ám amikor kihúzta a vízből, nem akart hinni a szemének...
  • Szerző:

Az óriás busa alaposan megdöbbentette a horgászt, de még a szakértők is csak a fejüket vakarták, amikor meglátták. Tekintélyes mérete miatt sem hétköznapi fogás; de amitől mindenki lehidalt, az az élénkvörös színe. Úgy nézett ki, mintha vérben úszna! A halszörnyet egy ikervári horgász fogta ki a Kis-Balatonból, és maga se számított ilyen zsákmányra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció! Fotó: pixabay.com

Csejtei Endrét alaposan megizzasztotta az óriás busa, ami 54 kilót nyomott. A férfi szerdán délután, egy gyerekkori barátjával ment ki pecázni a Kis-Balatonhoz, írja a Pecaverzum. Vihar előtti, szeles idő volt, a férfi harcsázó bottal pecázott, és nem is sejtette, hogy hamarosan kifogja élete első busáját. Méghozzá nem is akármilyet! Az óriási halszörny 135 centiméter hosszú volt, és a súlya miatt is alaposan feladta a leckét; de tíz perc fárasztás után kijött a vízből. Mivel ezen a szakaszon sekély a víz, a férfi ruhástul ment be a súlyos zsákmányért a vízbe. A férfi azt is elárulta, hogy bár gyerekkora óta ide jár horgászni, busát még soha életében nem fogott, sőt, nem is próbált meg rá horgászni. Alaposan meglepődött, amikor meglátta a halat; ugyanis a horog szabályosan, a szájszélbe akadt, pedig a busát gyakran kívülről akasztják meg. A halnak minden horgász a csodájára járt, csupán egyetlen dolgot nem értettek: hogy mitől vérvörös színű az óriás busa.

Fotó: Pecaverzum.hu

A magazinnak nyilatkozott a Magyar Haltani Társaság elnöke is: Harka Ákos azt mondta, ennyire piros busát még soha nem látott, pedig már rengeteg különleges hallal volt dolga. Hozzátette, hogy a busák könnyen bevéreznek, megsérülnek fárasztás közben, és ritka, hogy kifogás után ne lennének vörösek; de ennyire extrém árnyalattal még nem találkozott. A piros busa ennek ellenére egészséges, fogyasztható, de a további elemzésekhez a társaság bevon majd egy busaszakértőt is. Az biztos, hogy a szerencsés horgász egész életében emlékezni fog erre a hatalmas és különleges fogásra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?