BIZARR

Durva, mire kattant rá ez a nő, 10 évig tudta titkolni

Nem csupán a férjét sokkolta, de a közvéleményt is. Hogyne, hiszen még belegondolni is rossz, mit művel a testével. Annak ellenére, hogy milyen bizarr a dolog, sokkal több ember érintett, mint azt hinnénk.
címkék:
  • Szerző:

Meghökkentő szokása van egy brit háziasszonynak: napközben többször kioson a fürdőszobába, leveszi a polcról a babapúdert, szór egy jókora adagot a kézfejére, és megeszi. Olyannyira rákattant, hogy egy nap alatt egy 200 grammos dobozzal elfogyaszt. Nem csupán az a durva, hogy a 44 éves Lisa Anderson immár 15 éve hódol a bizarr szokásnak, de az is, hogy mindezt tíz éven át titokban tudta tartani a férje előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

A háziasszony elmondta a Daily Mailnek, hogy akkor kapott rá a babapúderre, amikor a kisfia megszületett. Fürdetés után, ahogy púderezte a babát, megérezte a por illatát, és leküzdhetetlen vágyat érzett az iránt, hogy megkóstolja. Ma már harminc percenként ennie kell, hogy a sóvárgás enyhüljön, és ezért éjszaka is képes felébredni.

Fotó: Profimedia

Azt is bevallotta, hogy 8000 angol fontot, vagyis nagyjából 3 millió forintot költött babapúderre, és összesen két napot bír ki nélküle. Még az sem tartja vissza, hogy köztudott: a babapúder ilyen mennyiségben, pláne elfogyasztva, erősen mérgező lehet – bár még nem bizonyított, de kutatók összefüggéseket keresnek a túlzott használat és a petefészekrák között. Végül, amikor lebukott a volt férje előtt, orvoshoz ment, és kiderült, hogy egy betegség miatt vágyik a púderre.

Fotó: Profimedia

A háziorvosa egyelőre további vizsgálatokat kért, de úgy sejti, az asszony pica szindrómában szenved. A táplálkozási zavar során a paciensek olyasmi iránt sóvárognak, ami nem ehető: haj, hamu, kréta, homok. Kényszerbetegségek és egyéb mentális zavarok kísérőjelensége is lehet. Lisa hosszú éveken át nem is sejtette, hogy bármiféle baja lehet, végül a háziorvosa meggyőzte arról, hogy kezelhető a helyzet; így pszichológus segítségét fogja igénybe venni. Elmondta, hogy azért állt a nyilvánosság elé, hogy azok, akik hasonló zavarban szenvednek, tudják: nincsenek egyedül, és van remény a gyógyulásra.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?