BIZARR

Döbbenet, hol találták meg a Bermuda-hárömszögben eltűnt hajót

Az SS Cotopaxi nevű szénszállító hajónak közel száz évvel ezelőtt veszett nyoma, és bizony rengeteg összeesküvés elmélet alapjául szolgált.
  • Szerző: Doris

Florida partjainál tűnt fel az a hajó, ami 1925-ben vált köddé a repülőgépek és hajók különös eltűnéséről ismertté vált Bermuda-hárömszögbenírja a Mirror.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

Az SS Cotopaxi nevű szénszállító hajó rejtélye annak idején mindenkit megdöbbentett, rengeteg szóbeszéd terjedt el róla és bizony számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot arról, mi történhetett azon a ködös november 29-i napon.

„Az biztos, hogy valami történhetett a hajóval, ami Charlestonból tartott Havanna felé 32 emberrel a fedélzetén. Vészjelzést küldött, majd elvesztettük vele a kapcsolatot. A roncsot azóta se találták meg, de még egy mentőcsónakot vagy holttestet sem” – ecsetelte Michael Barnette, tapasztalt tengerbiológus.

Képünk illusztráció
Fotó: Profimedia

A hajót azóta már több helyen is látni vélték, 1977-ben és 2015-ben is arról szóltak a hírek, azzal volt tele a sajtó, hogy megtalálták, ám mindegyik felfedezésről kiderült, hogy nem más, mint üres szenzációkeltés, szimpla hazugság.

Ennek ismeretében persze nem lehet készpénznek venni a legújabb szenzációs felfedezést sem, bár a tengerbiológus állítása szerint valóban látták a hajót, egészen pontosan St Augustine partjainál.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?