KIAJOBB

Szerző MM

Létrehozva: 2024.10.27. 19:31

Szoboszlait kitették a Liverpoolból, utolérte a londoni átok

Négyből már harmadszor maradt ki londoni riválissal szemben. Szoboszlai Dominik az Arsenal ellen is kimaradt a Liverpool kezdőcsapatából. Odalett az első helyük a rangadón.

Nem kapott valami szép utószületésnapi ajándékot Szoboszlai Dominik a Liverpool holland vezetőedzőjétől. Arne Slot a kispadra ültette magyar középpályását az angol labdarúgó Premier League 9. fordulójának csúcsrangadóján. Az eddigi listavezető Vörösök az előző szezonban éppen előttük ezüstérmes Arsenal vendégei voltak az észak-londoni Emirates Stadionban.

Szoboszlai már a harmadik londoni ellenféllel szemben került ki a Liverpool kezdőcsapatából
Szoboszlai már a harmadik londoni ellenféllel szemben került ki a Liverpool kezdőcsapatából          Fotó: Getty Images

A 24. életévét pénteken betöltött Szoboszlai ebben a szezonban harmadszor került ki a Liverpool kezdőcsapatából, és valahogy mindig fővárosi riválisok ellen jár rá a rúd. A Slot-csapat ebben a szezonban most negyedszer lépett pályára londoni ellenféllel szemben, és válogatott csapatkapitányunk csak egyszer volt tagja a kezdő tizenegynek. Szeptemberben, a kelet-londoni West Ham United ellen az Anfield Road kispadján pihente végig az 5-1-re megnyert Ligakupa-meccset; a bajnokságban pedig két fordulóval ezelőtt, a dél-londoni Crystal Palace ellen (1-0) csak a második félidőben kapott szerepet. Azóta viszont végigjátszotta a másik (nyugat-)londoni nagycsapat, a Chelsea elleni rangadót (2-1) az Anfield Roadon, majd az őt ért kritikák dacára szerdán előző csapata, az RB Leipzig ellen is végig pályán volt a Bajnokok Ligájában aratott 1-0-s idegenbeli győzelem során.

Szoboszlai fél órát kapott

Az újabb londoni túra során Szoboszlai azt láthatta a pálya mellől, hogy a társai már a 9. percben hátrányba kerültek: Bukayo Saka lőtt a bal felső sarokba. Kilenc perccel később, egy Liverpool-szöglet után Virgil van Dijk egyenlített (1-1) közeli fejessel. A szünet előtt aztán a túloldalon már a holland védő lábfeje döntött: nagyjából a bal lábujjain múlt, hogy a hosszas VAR-vizsgálat jóváhagyta a leshatárról berobbant spanyol Mikel Merino fejesgólját.

Az eddigi nyolc (ebből hét győztes) bajnokiján összesen három gólt kapott Liverpoolt tehát már az első félidőben kétszer mattolta a tartalékos Arsenal. Slot ezúttal a 2-1-es hátrányban is kivárt Szoboszlai beküldésével, amelyre végül a 63. percben szánta el magát. A világbajnok argentin Alexis Mac Allister helyére beállt légiósunkkal is sokáig eredménytelenül támadott a Pool. Ő egy pontatlan lövésig jutott, de a 81. percben Mohamed Szalah egy kontra végén egyenlített (2-2).

Szoboszlaiék tehát pontot mentettek a rangadón, de a Southampton elleni 1-0-s sikerével a címvédő Manchester City átvette tőlük a vezetést.

A Premier League élcsoportja:

1. Manchester City 23 pont, 2. Liverpool 22, 3. Arsenal 18 (17-10), 4. Aston Villa 18 (16-11), 5. Chelsea 17.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek