KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.10.26. 07:30

Gulácsi Péter Európa csúcsán, két éve nem kapott ki a kapus

Tovább folytathatja kiváló sorozatát a Lipcse a német bajnokságban. A gárda magyar kapusa, Gulácsi Péter idén csak egyetlen meccsen kapott gólt a Bundesligában.

Miközben a Bajnokok Ligájában szenved, odahaza a Bundesligában remekel a Lipcse focicsapata. A gárda rosszabb gólkülönbsége miatt áll „csak” a tabella második helyén az éllovas Bayern München mögött. A siker egyik záloga Gulácsi Péter kapus, aki posztján jelenleg nem csak Németországban emelkedik ki, az európai topligák legjobbja is. A lipcseiek ma a Freiburg ellen hazai pályán folytathatják kiváló sorozatukat (15.30, Aréna4).

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter és Orbán Willi együtt idén tökéletes párost alkot a ligában / Fotó: AFP


Gulácsi Péter és előtte a védelemben Orbán Willi eddig megbabonázza idén a támadókat. Amikor mindketten a csapatban voltak, a gárda még nem kapott gólt a szezonban a ligában. Egyedül a Leverkusen tudta csak bevenni a magyar játékos kapuját, akkor az eltiltott Orbán nélkül nyert a Leipzig 3-2-re. Emellett a hét bajnokiból hatszor nem kapott gólt, ezzel jelenleg európai topligákban Gulácsi a legjobb kapus.

Kapott gól nélküli meccsek a topligákban:


6: Gulácsi Péter – RB Leipzig (német)


5: Michele Di Gregorio – Juventus (olasz), Brice Samba – Lens (francia) és Alex Rémiro – Real Sociedad (spanyol) 


4: Denis Vásquez – Empoli, (olasz), Jan Oblak – Atlético Madrid (spanyol), Lucas Chevalier – Lille (francia) és André Onana - Manchester United (angol)

 


Gulácsi Péter egész évben verhetetlen

A magyar válogatott kapus súlyos sérüléséből felépülve idén januárban tért vissza az RB Leipzig kapujába. A csapat azóta csak egyetlen bajnokin kapott ki, a Bayern Münchentől 2-1-re. Gulácsi akkor kisebb sérülés miatt nem vállalhatta a játékot, vagyis vele idén egyetlen Bundesliga-meccset sem veszített el a Lipcse. Gulácsi utoljára 2022 szeptemberében maradt alul a bajnokságban.


Erős ellenfelek a BL-ben

A bajnokságban remekelő RB a Bajnokok Ligájában eddig nulla ponttal áll. Kőkemény sorsolásuk volt, szerencséjük viszont nem, így eddig mindhárom meccsüket elveszítették. Madridban az Atlético verte őket 2-1-re, odahaza a Juventus 3-2-re, a Liverpool pedig 1-0-ra.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek