Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.17.
Módosítva: 2024.09.17.

Szoboszlai a haverjai ellen tér vissza Bajnokok Ligájába

Egy év kihagyás után visszatért a Bajnokok Ligájába a Liverpool, ahol rögtön Olaszországba utazik a hétszeres BL-győztes AC Milanhoz. Szoboszlai Dominik ezzel újra a legnagyobb nemzetközi kupasorozatban mutathatja meg, hogy mit tud, ráadásul a haverjai ellen bizonyíthat.

A Liverpool még a 2023-as idényben az ötödik helyen végzett az angol labdarúgó-bajnokságban, így a tavalyi szezonban csupán az Európa-ligában indult, ahol a negyeddöntőig jutott. Most azonban visszatért a legnívósabb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája mezőnyébe, ahol kedd este (21:00) rögtön rangadó vár rá. Az ellenfél a 19-szeres olasz bajnok AC Milan lesz. Szoboszlai Dominik szintén egy év kihagyás után tér vissza a BL-be.

Szoboszlai Dominik, Mohamed Szalah
Szoboszlai Dominik csapattársa, Mohamed Szalah három éve remekelt a Milan ellen Fotó: AFP

A két együttes három évvel ezelőtt már találkozott egymással a csoportkörben, fordulatokból pedig egyik összecsapáson sem volt hiány. Az Anfield Roadon izgalmas meccsen a Liverpool 3-2-re győzött, majd a San Siróban is az angol együttes örülhetett, 2-1-re nyert.

Mindkét klub a nyáron edzőváltáson esett át. A Liverpool ugyan a múlt hétvégén kikapott a Nottingham Foresttől, ám a többi mérkőzését megnyerte Arne Slottal, akinek az elképzelései eddig összességében működnek. Ez már kevésbé mondható el Paulo Fonsecáról, aki támadófocit ígért a nagyvilágnak, a letámadásra épülő taktikáját azonban eddig a Torino, a Parma és a Lazio is hatástalanította. A Milan egyedül az újonc Veneziát győzte le az olasz bajnokságban idén.

Szoboszlai Dominik a haverjai ellen bizonyíthat

Miután posztriválisa, Harvey Elliott hosszú hetekre kidőlt, Szoboszlai vélhetően az első perctől kedve a pályán lehet a San Siróban. A Milan ellen még soha nem játszott, ellenben több játékosukkal is jó viszonyt alakított ki. Noah Okafor még 2020 és 2021 között volt a csapattársa a Salzburgnál. Az összhang hamar kialakult, szűk négy évvel ezelőtt újraalkották azt a formátumú videót, amit Szoboszlai anno még Erling Haalanddal csinált. Okafor és Szoboszlai esetében megsüvegelendő, hogy a megszerezhető 15 pontból 14-et gyűjtöttek.

Ezen felül Rafael Leaóval is farkasszemet nézhet a pályán. A portugál klasszis ugyan nem volt a csapattársa, de a közösségi médián keresztül összehaverkodtak. Szoboszlai még a 2023-as, Bulgária elleni mérkőzéséről rakott ki egy összefoglalót, amire Leao kommentben válaszolt és megpróbálta meggyőzni a magyar középpályást, hogy igazoljon a Milanhoz. Nem sokkal később Szoboszlai is megjelent Leao egy posztjánál, ő pedig a Leipzigbe (akkor még ott játszott) invitálta a szélsőt.

Szoboszlai eddig 23 BL-mérkőzésen játszott, ezeken hat gólt és három gólpasszt szerzett.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek