Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.20. 10:30

Örökrangadó: A Fradi csúcsigazolása nagy húzásra készül

A Ferencváros eddig hibátlan a labdarúgó NB I-ben, péntek este újabb rangadó vár rá. A címvédő az MTK otthonába utazik, ahol örökrangadó vár rá, Matheus Saldanha pedig a bajnokságban is elkezdheti termelni a gólokat.

A Ferencvárost ugyan sok kritika illeti a mutatott játéka miatt, az eredményesség szempontjából viszont nem szerepel rosszul a csapat. A nemzetközi porondon sikerült az Európa-liga főtáblájára jutnia, a MOL Magyar Kupában három góllal legyőzte a Budafokot, az NB I-ben pedig eddig százszázalékos. A Fradira péntek este (20:00, tv: M4 Sport) újabb rangadó vár, az ellenfél az MTK lesz a hetedik fordulóban, vagyis az örökrangadó következik. Ez lesz a két fővárosi klub 225. összecsapása, az örökmérlegben a zöld-fehérek állnak jobban 93 győzelemmel 52 döntetlen és 79 MTK-siker mellett.

Saldanha, örökrangadó
Saldanha (balra) az NB I-ben is bemutatkozhat, örökrangadó vár rá

A idény eleji halasztások miatt eddig csupán öt olyan csapat van, amely mind a hat találkozóját le tudta játszani. Az MTK három győzelemmel kezdett, a legutóbbi két összecsapását azonban elvesztette. A Fradi ugyan eddig mind a négy mérkőzését behúzta, ám a legnagyobb különbségű győzelme egy 2-0-s siker volt a Diósgyőr ellen. Az MTK-nak nincsenek jó emlékei a tavalyi szezonról, a Fradi ugyanis 6-1-re, illetve 5-1-re is kiütötte, harmadjára pedig 2-1-es győzelmet aratott.

Matheus Saldanha az örökrangadó hőse lehet

A címvédő támadójátékán sokat segíthet az új csúcsigazolás, Matheus Saldanha. A Transfermarkton  nyolcmillió euróra (3,1 milliárd forint) taksált támadó hárommillió euróért (1,1 milliárd forint) érkezett a szerb Partizántól, amivel az NB I legdrágább átigazolása lett. A brazil csatár a múlt héten csereként szállt be a Budafok ellen a MOL Magyar Kupában, és 30 perc alatt két gólt szerzett, valamint egy fél gólpasszt is kiosztott, az ő középre tett labdáját ütötte ki a kapus Mohammad Abu Fani elé, aki értékesítette a ziccert.

Ilyen jól sem Varga Barnabás, sem pedig Alekszandar Pesics nem kezdett. Előbbi a harmadik összecsapásán szerezte meg első találatát a Fradiban, utóbbi ugyan egy góllal nyitott a debütálásán, az NB I-ben viszont négy meccs kellett neki, mire mattolta az ellenfelet. Amennyiben Saldanha újfent betalál, azzal mindkettőjüket túlszárnyalja, vagyis nagy húzásra készül az MTK ellen.

A Fradinak ez lesz a főpróba a jövő heti Európa-liga rajt előtt. A zöld-fehér együttes szeptember 25-én, szerdán Belgiumba utazik az Anderlechthez.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek