Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.09.15.

Döbbenetes baleset a hajrában, sosem látott izgalom a Forma-1-ben

A világbajnoki címvédő Max Verstappen megint nem tudott nyerni. Sőt, a Red Bullt már a csapatok rangsorában is megelőzték.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Azeri Nagydíjat Bakuban, ahol az idei szezon eddigi legizgalmasabb viadalát láthatták a szurkolók.

A 23 éves Piastrinak ez pályafutása második futamgyőzelme, az elsőt július végén a Hungaroringen aratta. Az ausztrál pilóta mögött a pole pozícióból rajtoló Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője ért célba másodikként, míg a harmadik helyen George Russell, a Mercedes brit pilótája zárt. Az egyéni világbajnoki címért versengő Lando Norris (McLaren) a 15. helyről startolva – a leggyorsabb kört is megfutva – lett negyedik, ezzel három pontot hozott a címvédő és háromszoros vb-győztes, az összetettben élen álló Max Verstappenen (Red Bull), aki ötödikként zárt.

Piastri idén másodszor nyert futamot Fotó: AFP

A hajrában komoly baleset történt, Carlos Sainz és Sergio Perez ütközött egymással, mindketten a falban végezték, szerencsére sértetlenül.

 

Tizenhét versenyhétvége után a 313 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 254 pontos Lando Norris és a 235 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 222 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 184, Lewis Hamilton 166, George Russell és Sergio Pérez pedig 143 ponttal rendelkezik – írja az Origo.

A konstruktőrök között a McLaren az élre ugrott, 476 ponttal vezet, 20 ponttal megelőzve a második Red Bullt, és 51-gyel a harmadik Ferrarit.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek