Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.15.

Fokozódik a nyomás, Verstappen egyre nagyobb bajban

Ezen a hétvégén a Forma–1 mezőnye Azerbajdzsánban versenyez. Max Verstappen már hat futam óta nyeretlen, a leginkább Lando Norris zárkózik rá. Csapata, a McLaren mostantól pedig csapattársát, Oscar Piastrit is hajlandó beáldozni érte a világbajnokságért.

Olaszország után a Forma–1 mezőnye ezen a hétvégén Azerbajdzsánban versenyez. A világbajnoki éllovas, Max Verstappen továbbra is magabiztos előnnyel vezet, ám a nagy különbség folyamatosan olvad. Csapatának, a Red Bullnak a teljesítménye visszaesett a korábbi évek dominanciájához képest. Az elmúlt időszakban a McLaren tűnik a legjobb autónak, de a Ferrari és a Mercedes is többször borsot tört az orruk alá. A McLaren pilótája, Lando Norris jelenleg a holland legnagyobb kihívója, a brit versenyző pedig remek hírt kapott a csapatától.

Lando Norris
Lando Norris mostantól elsőbbséget élvez a McLarennél Fotó: AFP

A McLarent sok kritika illette amiatt az évben, hogy Norrist részesíti előnyben csapattársával, Oscar Piastrival szemben. Kettejük között 44 pontos különbség van a világbajnoki tabellán, de a verseny mégis szabad volt közöttük. Legutóbb Olaszországban az élről rajtoló Norrist kőkeményen megelőzte az első körben Piastri, ami miatt Norris Charles Leclerccel szemben is pozíciót vesztett.

Lando Norris lett az elsőszámú pilóta

A McLaren ezen a hétvégén lépett és bejelentette, hogy mostantól az istállón belül Norris élvezi az elsőbbséget, és őt részesítik előnyben Piastrival szemben.

Landót fogjuk támogatni, de egyúttal úgy szeretnénk ezt megtenni, hogy a lehető legkevesebbet kelljen feladnunk alapelveinkből. A legfontosabb az, hogy mindig a csapat érdeke az első. A sportszerűség nagyon fontos számunkra, és mindkét versenyzőnkkel korrektek szeretnénk lenni

nyilatkozta Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke. Később azt is hozzátette, Piastri, ha nehezen is, de elfogadta a döntést és kész beállni segíteni Norrisnak.

„Nagyon együttműködőek voltak. Amikor megkérdeztem Oscart, hogy szükség esetén képes lesz-e lemondani a győzelemről, azt válaszolta, hogy roppant fájdalmas lesz, de ha az a jó megoldás, akkor megteszi” – jegyezte meg a csapatfőnök.

Verstappen jelenleg 303 ponttal vezeti a tabellát, őt követi 241 ponttal Norris. A konstruktőrök között még szorosabb a verseny. A Red Bull ugyan 446 ponttal az élen áll, de a McLaren nagyon felzárkózott és már csak nyolc pont a hátránya. A brit istálló nem véletlenül kér csapatmunkát, ugyanis nagyon nem szeretné, ha a két pilótájuk egymással ütköznének ebben a kiélezett helyzetben.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek