KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.07.21.
Módosítva: 2024.07.21.

Történelmi futam és óriási csapatbalhé a Hungaroringen

Újonc győztest avatott a Hungaroring, de Oscar Piastri botrányos körülmények között nyerte meg élete első Forma-1-es versenyét. A győzelem után lehet, hogy kitör a balhé a McLarennél.

Lando Norris számára minden a forgatókönyv szerint alakult, hogy megnyerje a Forma-1-es Magyar Nagydíjat. A szombati időmérőt megnyerve az első helyről indult, a rajtnál azonban a csapattársa, Oscar Piastri lerajtolta. Az ausztrál sokáig vezetett is a versenyben, ám a második kerékcserénél a csapat úgy döntött, hogy Norrist előbb hívják ki, így meg is előzte a csapattársát. A verseny hátralévő 22 körében Norrist folyamatosan rádióüzenetben próbálták rávenni arra, hogy adja vissza az első helyet Piastrinak. 

293A6387
A két Mclaren (balról jobbra), illetve Ma Verstappen


Piastri azonban kétszer is hibázott, a különbség pedig a két McLaren-es pilóta között nem csökkent, hanem folyamatosan nőtt. Norris így nem is akart engedni és vissza is kérdezett, hogy miért nem a csapattársát hívták ki előbb. A csapat a rossz döntése után folyamatosan nyomasztotta Norrist, aki egyébként még Verstappennel is versenyben lehet a világbajnoki címért.

Lando világbajnoki címet csak egy csapattal a hátaddal mögött nyerhetsz és Oscarral mögötted

 – szólt az erős üzenet Norrisnak a csapattól.

Norris végül 2 körrel a vége előtt engedte el Piastrit, aki így megnyerte élete első F1-es futamát. André Stella csapatfőnök eddig boldog volt, hogy két ütőképes versenyzője van, de a McLaren-dráma minden bizonnyal folytatódik. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek