Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.07.20.

Súlyos balesetek, kétszer is félbeszakadt a Magyar Nagydíj időmérője

Még, hogy unalmas a Magyar Nagydíj! A szombati időmérő edzésen volt eső, piros zászló és Lando Norris-győzelem.

Sergio Pérez sorsa megpecsételődött? Hetek óta megy a találgatás, hogy meddig tart még a türelem a Red Bull Racing részéről a mexikói versenyzővel szemben, aki igencsak alulteljesít a szezonban. Pérez 118 pontot szerzett eddig és 6. a világbajnoki pontversenyben, míg csapattársa Max Verstappen 255 ponttal vezeti az összetett versenyt. Pérez két futamot be sem fejezett idén, legutóbb a Brit Nagydíjon pedig csak a 17. helyen végzett. A hírek szerint Pérez számára vízválasztó a Magyar Nagydíj és a jövő heti Belga Nagydíj is.

Sergio Pérez
Sergio Pérez összetörte a Red Bullt Fotó: Ripost/ Szabolcs László

A szombati időmérőn tehát Péreznek hoznia kellett a kötelezőt. Az időmérő előtt kiadós zápor zúdult a pályára. Az izgalmakra pedig nem is kellett sokáig várni. Alig tíz perc elteltével piros zászlóval intették le az első szakaszt, mert Pérez odacsapta az autót a szalagkorlátnak. A Red Bull úgy összetört, hogy a mexikóinak esélye sem volt folytatni a kvalifikációt. Alighanem Péreznek innentől kezdve még nehezebb a helyzete a Red Bullnál.

Az edzés vége előtt 2 perccel ismét egy hatalmas baleset miatt szakították félbe a kvalifikációt. Yuki Cunoda is rommá törte az autóját.

Az időmérőn végül Lando Norris volt a legjobb, így a McLaren autóversenyzője indulhat az élről, szerencsét hozott tehát a herendi festésű sisak. A 24 éves pilótának ez az idei második és pályafutása harmadik pole pozíciója az F1-ben. Mellőle csapattársa, Oscar Piastri startolhat majd, mivel ő zárt másodikként az időmérőn. A harmadik rajthelyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője foglalhatja majd el.

A 70 körös Magyar Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol a Hungaroringen.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek