KIAJOBB

Szerző (s)

Létrehozva: 2024.07.27.

"Világszenzáció lenne" - érmet remél a kézilabda-válogatottól Mocsai Lajos

Mocsai Lajos korábbi szövetségi kapitány emlékezetes eredményre számít. Akár érmet is szerezhet a párizsi olimpián férfi kézilabda-válogatottunk.

Két legutóbbi olimpiai szereplése során, 2004-ben és 2012-ben egyaránt negyedik lett a magyar férfi kézilabda-válogatott. Utóbbi tornán Mocsai Lajos volt a szövetségi kapitány, aki szerint az akkori bravúr akár most is megismételhető. 

kézilabda
Imre Bence, a magyar kézilabda új csillaga / Fotó: Bodnár Boglárka

"A válogatottunkba beépült két fiatal, a jobbszélső Imre Bence, illetve az irányító Fazekas Gergő új profilt varázsol" – mondta a kiváló szakember a fiatalokról.

Különösen Imre játéka ígérkezik meghatározónak. Ki ne emlékeznék arra, amikor a Kiel légiósa a márciusi tatabányai olimpiai selejtezőn a portugálokkal szemben aratott 30-27-es sikerünkkor kilenc lövésből kilenc gólt szerzett, és gyakorlatilag egyedül lőtte ki Párizsba nemzeti együttesünket?

A szakember nem lepődött meg azon, hogy a szeptemberben 40. életévét betöltő Mikler Rolandot csak harmadik számú kapusként nevezték. Amennyiben a másik két kapuvédőnk esetleg hirtelen visszaesik formájában, azonnal bevethető.

"A januári németországi Eb előtt szusszanásnyi pihenőt kért, és közben két riválisa bizonyított. De ne feledjük, Mikler számos válogatott és klubmeccsén kivételes védéseket mutatott. A Sipos Adrián által összefogott védősorunkon rengeteg múlik, a támadómunkában Bánhidi Bence, Bodó Richárd, illetve az emlegetett két fiatal titán, Fazekas és Imre lövőteljesítménye meghatározó lesz."

Kemény csoportban a kézilabda-válogatott

A csoportellenfelek közül Egyiptomot kellemetlen stílusúnak jellemzi, ütőerejét annak köszönheti, hogy minden egyes olimpikonja jegyzett külföldi bajnokságokban szerepel. Az argentinok bármennyire is fifikás támadásszövésekkel állnak elő, verhetők, Norvégia viszont rágósabb falatnak ígérkezik. Már csak azért is, mert az emlegetett tatabányai olimpiai selejtezőn 29-25-re megverték Lékaiékat...

"A dánokat senkinek sem kell bemutatni, túl vannak egy fiatalítási hullámon, és még erősebbek lettek. A csoportunkban a végső helyezésünk a záró, az ötödik összecsapáson dől el, azon pedig Franciaország olyan ellenfél, mely ellen a győzelem világszenzáció lenne. De miért ne kerülhetnénk a sportlapok címoldalára?"

- tette hozzá Mocsai, aki úgy osztotta be nyári elfoglaltságát, hogy mind a férfi, mind a női válogatottunk (esetleges) negyeddöntőit az egyenes kieséses szakaszban a Lille-i helyszínen személyesen láthassa, mit tudnak a női és férfi kézisek az olimpián.

Július 27., szombat: Magyarország–Egyiptom, 11.00

Július 29., hétfő: Magyarország–Argentína, 21.00

Július 31., szerda: Magyarország–Norvégia, 9.00

Augusztus 2., péntek: Magyarország–Dánia, 9.00

Augusztus 4., vasárnap: Magyarország–Franciaország, 16.00

@ripost.hu Ezeket biztos nem tudtad a magyar kézilabdásokról Összegyűjtöttük a legeket az olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott kapcsán. #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou #kezilabda #olimpia2024 #parizs #magyarvalogatott #banhidibence #lekaimate ♬ eredeti hang – Ripost - Ripost

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek