Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.25.
Módosítva: 2024.07.26.

Rafael Nadal így reagált a magyar kézilabdás lányokra az olimpián

A címvédő és világbajnok Franciaország ellen kezdi meg szereplését a párizsi olimpián a magyar női kézilabda-válogatott, amely világsztárokkal találkozott az ötkarikás faluban.

A megnyitót pénteken tartják, de a magyar lányok már csütörtökön 19 órától pályára lépnek az ötkarikás játékokon. Kapásból az egyik favorit, a B csoportból toronymagasan kiemelkedő házigazda francia gárda lesz az első rivális.

kézilabda
Már bevették az olimpiai falut a kézis lányok Fotó: MOB

 

Mindenki tudja, miért jöttünk, és nagy siker az olimpiai kijutás, de nyilván azért dolgozunk, hogy itt is eredményesek tudjunk lenni. Csak egy csapat nyerheti meg az olimpiát, de mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük a céljainkat, beteljesítsük a vágyainkat, élvezzük a játékot és minél nagyobb sikert szerezzünk Magyarországnak és magunknak.

 - mondta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

Vasárnap Brazília, jövő kedden Angola, jövő csütörtökön Spanyolország, illetve jövő szombaton Hollandia ellen folytatják a lányok, akik hétfőn utaztak el Párizsba, ahol számos élmény érte őket. 

"Ami az olimpiai falut illeti, még nincs telt ház, de már így is elképesztő a forgatag, láttuk Rafael Nadalt, vagy éppen Simone Biles amerikai tornászt is, no és persze összefutottunk számos kézilabdás ismerőssel" – számolt be az első élményekről Golovin Vlagyimir. 

Nadalt tehát a mieink is kipipálták, arról nem szólnak a hírek és kép sincs róla, hogy megvolt-e a sokadik közös szelfi, de úgy tudni, Nadal velük még nem volt undok. Aztán egy idő után már fásultan tett eleget az újabb és újabb kérésnek - írta a Magyar Nemzet.

1976, 1980 és 2004 után negyedszer fordul elő, hogy a magyar férfi és női kézilabda-válogatott is olimpiai résztvevő. A nők nyolcadszor tagjai az ötkarikás torna mezőnyének, legjobb eredményük a 2000-es ezüstérem, legutóbb, a tokiói játékokon a negyeddöntőben búcsúzva hetedikként zártak.
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek