KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.07.10.

Szép csendben az Európa-bajnokság legjobb focistája lett Szoboszlai Dominik volt csapattársa

Az egyenes kieséses szakaszra Dani Olmo lett a torna egyik legjobb focistája. A spanyolok játékosa három góllal és két gólpasszal érkezik a fináléba.

Hat meccsből hat győzelem, Spanyolország teljesen megérdemelten jutott a labdarúgó-Európa-bajnokság vasárnapi döntőjébe. A gárda a négy között a franciák ellen nyert 2-1-re úgy, hogy hátrányból kellett felállniuk. Ez már az első félidőben meg is történt, előbb Lamine Yamal egyenlített, majd Dani Olmo szerezte a második - mint később kiderült - győztes gólt. A Lipcse középpályása - aki korábban évekig volt Szoboszlai Dominikkal párban karmestere a német csapatnak - a csoportkör után robbant be az Európa-bajnokságra.

France v Spain Semi-Final - UEFA EURO 2024
Dani Olmo a harmadik találatát szerezte Fotó: Anadolu via AFP

Olmo a csoportkör után kezdett a gólgyártásba, azóta betalált a grúzok, a németek és a franciák ellen is, s jelenleg 3 találatnál, valamint két gólpassznál jár. De ő is tudja, a döntő még hátravan.

Már csak egy apró lépés hiányzik, de dolgozunk rajta. A gólok és a gólpasszok a csapatot dicsérik. Noha hátrányba kerültünk, de így lett fantasztikus meccs ebből. Jöhet a döntő, mi mindent meg fogunk tenni, de nem tudjuk még, hogy mi lesz a vége.


A spanyolok egyenlítő gólját a franciák ellen Lamine Yamal szerezte, aki szombaton még csak 17 éves lesz. A szélső a meccs embere, valamint az Eb-k történetének legfiatalabb gólszerzője lett.

"Nagyon nehezen kezdtünk. A lövésem pillanatában nem gondoltam rá, hogy bemegy, örülök, hogy így alakult. Hogy mit kérek születésnapomra? Az eddigi szerepléssel a célomat elértem, de persze a finálé még hátravan."

Spanyolország ellenfele a szerdai elődöntő, az Anglia-Hollandia meccs nyertese lesz. A finálét vasárnap 21 órától rendezik Berlinben.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek