Létrehozva: 2023.07.07.

Szoboszlai romokat hagyott maga után, áll a bál Gulácsiéknál

Pénz van dögivel, csak a jó focisták fogynak a BL-csoportkörre készülő RB Leipzig kiárusítása miatt. Szoboszlaiék után még többen távozhatnak a süllyedő hajóról.

Több mint 50 milliárd forintnyi nyereségnél tart idén nyáron az RB Leipzig, és ez akár napokon belül meg is kétszereződhet. Pénzben tehát dúskál a német Bundesligában legutóbb harmadik lipcsei futballcsapat, csak éppen a klasszisai fogynak vészes gyorsasággal. A Liverpoolhoz igazolt Szoboszlai Dominik és társai távozása után újabb sztárok hagynák hátra a süllyedő hajót – a fedélzetén a klubot 2015 óta szolgáló két magyar válogatott klubikonnal, Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel.

Orbán Willin (nyakában Szoboszlaival) kívül egyetlen biztos pont sincs a lipcsei védelemben
Orbán Willin (nyakában Szoboszlaival) kívül egyetlen biztos pont sincs a lipcsei védelemben     Fotó: AFP

Már Szoboszlai előtt eligazolt Konrad Laimer (Bayern München) és a gólkirály Christopher Nkunku (Chelsea). A nagy hármas okozta veszteséglista rövidesen négytagúra bővülhet, hiszen szinte biztosra veszik, hogy a Manchester City – a védők között világrekord összegért, közel 100 millió euróért (38 milliárd forint) – kivásárolja Josko Gvardiolt, aki már jelezte távozási szándékát a lipcseieknek.

– A világ egyetlen klubja, vezetője és edzője sem veszítene el szívesen ilyen formátumú játékosokat – jelezte Max Eberl sportigazgató, hogy megérti a szurkolók rosszallását.

Hozzátette, a focistákkal kötött szerződésekbe foglalt kivásárlási záradékok miatt meg van kötve a kezük, de felkészültek minderre. Eddig is igyekeztek pótolni a távozókat. Csak Szoboszlai posztjára érkezett már két középpályás (kérdés, Christoph Baumgartner a Hoffenheimtől és Fábio Carvalho a Liverpooltól feledteti-e a magyar klasszist), és a továbbiakban is lesznek érkezők. Kellenek, mert a legújabb hírek szerint újabb távozók jelentette lyukakat kell még betömködnie a Bajnokok Ligája-főtáblás csapat edzőjének, Marco Rosénak. Nagyon úgy fest, hogy nem is keveset, és nem is kicsiket. 

 

Forsberg szerint az élet és a csapat megy tovább

A német sportsajtóban egymást érik a lipcsei klubmodellt és átigazolási politikát ostorozó kommentárok. Kifogásolják a Bundesligát javarészt csak dobbantónak használó játékosok külföldre áramlását, és azt, hogy unalomba fullad a német bajnokság, hiszen jövőre sem lesz igazán veszélyes kihívója a Bayernnek.

– Sosem kellemes, ha ilyen játékosok elmennek, de benne van a paliban. Szobóékkal nem csak a pályán értettem meg magam szuperül, ők a sportban és a magánéletben is klassz srácok, igazi karakterek. De itt, Lipcsébn akkor is magas szinten mentünk tovább, amikor olyanok távoztak, mint például Naby (Keita, Liverpool, 2018 - a szerző), Dayot (Upamecano, Bayern, ), Ibu (Ibrahima Konaté, Liverpool, 2021) vagy éppen Timo (Werner, Chelsea, ....). Most sem lesz másképpen, már alig várom az új szezont – mondta kincstári optimizmussal Emil Forsberg, aki Szoboszlai híján vélhetően több szerephez jut a csapatban.

 

Szoboszlaiék után, Gvardiol mellett távozóban van a csatár André Silva (a Lazióhoz tart), a jobbhátvédek közül Benjamin Henrichset és Mohamed Simakant is figyeli az Arsenal. A balhátvéd Marcel Halstenberg pedig a BL helyett a német másodosztályba vágyik, visszatérne nevelőegyesületéhez, Hannoverbe. 

– Szokatlan és rendkívüli lenne – mondta Halstenberg levegőben lógó távozásáról a korábbi lipcsei főatyaúristen, Ralf Rangnick.

Sőt, arról is felröppentek pletykák, hogy a nyáron többek között a Barcelonával hírbe hozott Dani Olmo annak ellenére is szívesen távozna a jelentősen meggyengülni látszó csapatból, hogy nemrég hosszabbította meg a lipcsei szerződését.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek